כרובית בקארי וחלב קוקוס • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
כרובית בקארי וחלב קוקוס
כרובית בקארי וחלב קוקוס צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 11:07 19/01/2016
שי-לי ליפא

מכירים את הכרובית של אייל שני? שי-לי ליפא עם מתכון לגרסא אסייתית וטעימה במיוחד שלה

 
 
 
 
 

מי לא מכיר את המתכון האלמותי של הכרובית המושלמת של אייל שני? שי לי ליפה מגישה כאן גרסא מקורית ורעננה לכרובית שלמה בתנור, עם טוויסט אסייתי-תאילנדי, שתגרום לכם לרוץ להכין אותה ותהפוך להתמכרות החדשה שלכם.

 

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי| 8-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

לרוטב:
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס


1 כף גדושה ממרח קארי אדום


לכרובית:
1 כרובית בינונית עם מעט מהגבעול והעלים


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
חצאי ליים או רבעי לימון

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מערבבים את חומרי הרוטב בקערה לתערובת חלקה ללא גושים. משהים כ-10 דקות למיזוג טעמים.
  • בינתיים מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכרובית וחולטים 8-7 דקות עד שהכרובית מתחילה להתרכך.
  • מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות.
  • מתבלים את הכרובית במלח בנדיבות (חשוב לתבל את הכרובית היטב) ומעט פלפל ומניחים אותה הפוכה בתבנית כשהגבעולים כלפי מעלה.
  • יוצקים מחצית מהרוטב לתוך הכרובית כדי שהרוטב יחלחל בין הפרחים, הופכים ומורחים עליה את שאר הרוטב.
  • אופים בתנור החם כ-40 דקות עד שהכרובית זהובה. מדי 10 דקות משקים את הכרובית ברוטב. מגישים חם או בטמפ' החדר עם ליים או לימון.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.