מתכון למרק ארטישוק ירושלמי וכרישה

 
מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 01:22 21/01/2016
רותה פפיאשוילי

חורף בצלחת! מרק שיחמם לכם את החורף, יעשה לכם נעים בבטן, והוא כל כך טעים!

 
 
 
 
 

איך כמו מרק סמיך וקרמי כדי לחמם את החורף, ולהיות ארוחת צהריים או ערב מנחמת במיוחד. השילוב בין הארטישוק הירושלמי לכרישה הוא פשוט מושלם, ומייצג היטב את טעמי החורף שכולם אוהבים.

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות 8 מנות אישיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

 

למרק:
2 תפוחי אדמה בינוניים - מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות


7-8 ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקביות גדולות


2 גבעולים של כרישה


4 שיני שום מקולפים


4-5 גרגירי פלפל אנגלי


3 עליי דפנה


2 ליטר מים


1 כף שמן קנולה


1 צנצנת של חלב קוקוס (400 גר')


6 ענפי תימין


פלפל שחור גרוס ומלח - לתיבול


 

לתוספת:
ארטישוק אה- לה רומאנה - חצוי לאורכו
או
רצועות של פטריית פורטובלה


כף שמן זית


פלפל שחור גרוס ומלח גס

 

 

אופן הכנה

למרק:

  • מאדים את הכרישה בשמן הקנולה ומוסיפים את השום, תפוחי האדמה, הארטישוק הירושלמי והתבלינים (את התימין, הפלפל האנגלי ועליי הדפנה עדיף לשים בכלי מיוחד לתבלינים וכך להימנע מהצורך לדוג אותם לאחר מכן מהמרק).
  • יוצקים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מבשלים את המרק עד לריכוך מלא של הירקות - כ- 20 דק'.
  • דולים החוצה את עשבי התיבול: הפלפל האנגלי, עליי הדפנה והתימין.
  • טוחנים את המרק בבלנדר ידני/במג'ימיקס למרק קטיפתי.
  • מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דק' עד למרקם הרצוי של המרק.
  • מתבלים בפלפל שחור ובמלח.
  • מגישים בקערית מרק.
  • אפשרי לקשט במחצית ארטישוק אה- לה רומנה צרוב או ברצועות פטריות פורטובלה צרובות עם מלח גס

 

 

לשדרוג:

 

  • מניחים מחבת פסים עבה על אש גבוהה - עד שהיא לוהטת.
  • יוצקים כף שמן זית ומניחים את הארטישוק החצוי לאורכו/רצועות הפטריות.
  • זורים מעט מלח גס איכותי ופלפל שחור וצולים את הארטישוק/הפטריות.
  • מניחים אותם במרכז קערית המרק לפני ההגשה- לקישוט ולטעם.

 

 

 
מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה
מרק ארטישוק ירושלמי וכרישה צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:

ארטישוק ירושלמי נחשב לירק מאוד בריא.
מדובר בירק לא כל כך דל בקלוריות אך משביע מאוד ומזין.
מחזק ומרגיע את מערכת העיכול והקיבה ומעורר תיאבון, מחזק את מערכת החיסון בזכות ויטמין ה- C שבו.עשיר בקבוצת ויטמיני B וברזל - ומסייע במניעת מצבי אנמיה, מומלץ לחולי סכרת - מכייוון שהוא דל בפחמימות והערך הגליקמי שלו נמוך,מנקה רעלים ומרגיע את הגוף והשרירים בזכות האשלגן שיש בו.


יעיל לעור הפנים ולמניעת אקנה, ומשמש גם כתרופה לחיזוק הנפש ויעיל למצבי לחץ וחרדה.

בקיצור..אם אתם רוצים להיות רזים, בעלי עור זוהר, בריאים, ומחויכים - תאכלו הרבה ארטישוק ירושלמי. מומלץ בחום!

 

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
עוד כתבות במדור טבעוני כל השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.