מתכון לכריך סלופי ג'ו

 
סלופי ג'ו
סלופי ג'ו צילום: אורן נדלר
 
עודכן 01:37 21/01/2016
אורן נדלר

הוא אמריקאי, הוא מרושל, והוא כל כך טעים! הכירו בבקשה את כריך הסלופי ג'ו

 
 
 
 
 

הוא אמריקאי, הוא מרושל, והוא כל כך טעים! הכירו בבקשה את סלופי ג'ו. הבן דוד של ההמבורגר, רק שבמקום לעצב קציצות, לטגן אותן ואז לשים עליהן רוטב, כאן יוצרים מהבשר מעיין תבשיל סמיך מאד. הרוטב כבר בפנים וכל מה שנשאר זה לשים בלחמניה ולאכול. האמריקאים מגישים את הסלופי ג'ו בלחמניית המבורגר, במהלך הזמן גיליתי שהדרך הכי נוחה לאכול אותו זה דווקא בלחמניה ארוכה כמו של נקניקה, זה פשוט שומר יותר טוב על הבשר שלא יפול מהצדדים, כי אנחנו בניגוד לג'ו, לא מרושלים...

 

לסלופי ג'ו המון גירסאות, אני התבססתי על מתכון מכאן, עם שינויים משלי. משחק הטעם העיקרי הוא בין הקטשופ (יותר מתיקות) ורוטב BBQ (יותר מעושן ועוקצני). הכמויות שרשומות במתכון הן הכמויות הראשוניות שאני שם, אחרי ערבוב כל המרכיבים במחבת אני טועם ומתקן לשביעות רצוני (בד"כ מוסיף עוד רוטב BBQ).

 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

 

500 גרם בשר בקר טחון


1 בצל גדול קצוץ דק


2 שיני שום כתושות


2 כפות שמן


1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות


¼ כוס קטשופ


¾ כוס רוטב BBQ


½ 1 כפות סוכר (רצוי חום)


3 כפות רוטב וורצ'סטר


2 כפיות חרדל


¼ כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)


מלח/פלפל


 

להגשה:
לחמניה


עגבניה/בצל/חסה/מלפפון חמוץ...

 

 
 

אופן הכנה

 

  • במחבת גדולה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
  • בזמן טיגון הבצל שמים בקערית את כל חומרי הרוטב: עגבניות מרוסקות, קטשופ, רוטב BBQ, סוכר, חרדל, רוטב וורצ'סטר, מלח, פלפל וצ'ילי (אם רוצים), ומערבבים היטב.
  • מוסיפים למחבת את הבשר, מערבבים עם הבצל, משטחים ונותנים לו להטגן כ-2 דקות.
  • מערבבים ומפוררים את הבשר (אין צורך להגיע לפירורים קטנים אחידים, אמרנו מרושל...) וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום ומטוגן היטב.
  • מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה.
  • מוסיפים למחבת את הרוטב, ומערבבים היטב.
  • זה הזמן לטעום ולתקן/לחזק את התיבול עם עוד רוטב BBQ או אחד מהמרכיבים האחרים.
  • מביאים לבעבוע קל ומבשלים בין ¼ ל-1/2 שעה (מערבבים מידי פעם) עד שחלק מהנוזלים מתאדים והתבשיל מסמיך מאד (אבל לא מתייבש).
  • מגישים בלחמניה בתוספת חסה, עגבניה, בצל ו/או מלפפון חמוץ.

 

 
סלופי ג'ו
סלופי ג'ו צילום : אורן נדלר
 

בשבוע שעבר אורן הכין כרובית אסייתית מוקפצת.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.