מתכון לכבד ברוטב יין מרסלה, תמרים, תאנים ובצלצלי פנינה

 
כבד ברוטב יין מרסלה, תמרים, תאנים ובצלצלוני פנינה
כבד ברוטב יין מרסלה, תמרים, תאנים ובצלצלוני פנינה צילום: נופר בוגנים
 
עודכן 01:47 21/01/2016

ארוחה שלמה וחגיגית במחבת, שמתאימה במיוחד לט"ו בשבט, וגם לכל ארוחה משפחתית אחרת, עם המון פירות יבשים ורוטב יין מעולה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 2 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

250 גרם כבדי עוף נקי וחצוי


7 תמרים גדולים, רכים, מגולענים וחתוכים גס


4 תאנים יבשות חצויות לרבעים


2 כפות בצלצלוני פנינה (כ-10 יח')


2 כוסות יין מרסלה


½ כוס ציר בקר או עוף


חמאה (לא חובה)


כפית טימין


מלח


פלפל שחור

 

אופן הכנה

 

במחבת חמה שמים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכבד מכל צדדיו.
כשהכבד צרוב (לא לבשל יותר מדי!) מוסיפים את התמרים, תאנים, ובצלצלוני הפנינה ומקפיצים כדקה.

מתבלים במלח, פלפל וטימין.
אל המחבת מוסיפים את יין המרסלה ומאדים את כל האלכוהול (כשהמרסלה מתאדה סיכוי גדול מאוד שהוא יבער - בזהירות!)
לאחר שיין המרסלה התאדה מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה מצמצמים ומוסיפים חמאה (לא חובה).
חשוב לא לבשל יותר מדי בכדי לא לייבש את הכבד.

 

רוצים עוד מתכוני ט"ו בשבט? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחורף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.