נחמה בקערה: מתכון למרק ים תיכוני עם שעועית ועגבניות

 
מרק ים תיכוני עם שעועית ועגבניות
מרק ים תיכוני עם שעועית ועגבניות צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר
 
עודכן 20:01 13/03/2017

מרק חורפי ומנחם שמכינים בקלות ובמהירות, והוא מרגיש כמו תבשיל שעבר בישול ארוך במיוחד.

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת מוקפאת סנפרוסט


4 כפות שמן זית


1בצל, קצוץ


1/2 פלפל צ'ילי, פרוס דק


4 שיני שום, קצוצות


1 כף חומץ (מומלץ חומץ שרי או חומץ ענבים)


1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)


1 ליטר ציר ירקות /מים


2 עלי דפנה


1 כף סוכר


מלח


פלפל


1 כוס עלי תרד טריים, שטופים (לעיטור בהגשה)

 

 

אופן הכנה

 

  • מחממים סיר גדול וכבד עם שמן הזית , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה ,מוסיפים את הצ'ילי והשום ,מערבבים ויוצקים את החומץ תוך כדי ערבוב. חשוב לשמור שהשום יישאר בהיר.
  • מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה .
  • מוסיפים את השעועית, את ציר הירקות, את עלי הדפנה, את הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית כ - 45 דקות (חשוב לערבב תוך כדי בישול כדי שהמרק לא יישרף).
  • יוצקים לצלחות מרק עמוקות ומניחים בכל צלחת חופן תרד טרי.
  • מומלץ להגיש עם צנימים או לחם קלוי

 

 

מחפשים עוד מתכוני חורף? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחורף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.