מתכון ללחמעג'ון פטריות

 
לחמעג'ון טבעוני
לחמעג'ון טבעוני צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 02:13 28/01/2016
רותה פפיאשוילי

מתים על הגרסא הבשרית? רוצים לגוון או אולי מתגעגעים אליה? הגרסא הזו טעימה לא פחות!

 
 
 
 
 

לחמעג'ון הוא מאכל טורקי המורכב מבצק שמרים עם מלית בשר, ומכאן שמו בטורקית, "בשר על בצק". ניתן למצוא אותו בכל מסעדה טורקית, והוא מזכיר פיצה, רק שאת מקום הגבינה תופס בשר טחון ומתובל. הפעם הגרסה שלנו את מקום הבשר תופס מלית פטריות עשירה.


להכנה עצמה נדרשים כמה שלבים: הכנת בצק, הכנת המלית והרכבת המאפה.


הלחמעג'ון טעים גם לאחר חימום וניתן להקפיא אותו, לפני ואחרי האפייה.

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות 8 מאפים קטנים או 2 גדולים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לבצק:

3.5 כוסות קמח לבן


כף שמרים יבשים


כף סילאן/סוכר חום (או דבש, אם אוכלים)


4 כפות שמן זית


כפית מלח


כוס וחצי מים - פושרים

 

*** לעצלנים שביניכם, תוכלו להשיג לחמניות ביס חצי אפויות עבודת יד במאפיית- LOLOS או לרכוש לחם פראנה ועליו להרכיב את המלית...

 

למלית הפטריות:
½ חבילה של פטריות שמפיניון - קצוצות לקוביות קטנות/במעבד מזון


2 יח' פטריות פורטובלו - קצוצות לקוביות קטנות/במעבד מזון


3 כפות שמן קנולה


1 בצל גדול - חתוך לקוביות קטנות


פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול


אופציה: מעט אגוז מוסקט טרי לטעם*


אופציה: 2 כפות צנוברים קלויים


אופציה: ¼ כוס עגבניות מיובשות קצוצות


אופציה: חופן פטרוזיליה קצוצה

 

 
 

אופן הכנה

 

  • מנפים קמח לקערה רחבה.
  • מוסיפים שמרים ומערבבים.
  • מוסיפים דבש/סוכר חום, שמן זית ומלח וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים בהדרגה את המים, בכל פעם חצי כוס. לשים את הבצק ומניחים אותו בצד לספיחת הנוזלים. אחרי 5-10 דקות בודקים אותו ומוסיפים מים או שמן במידת הצורך.
  • לשים את הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ- 5 דקות, או ביד במשך כ- 10 דקות. לישה ידנית מתבצעת בצורה של מתיחה וקיפול, על מנת שהבצק יהיה אוורירי.
  • מפזרים קמח בקערה, שמים בתוכה את הבצק, משמנים אותו מעט, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה ראשונה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (לפחות שעה). לזירוז ההתפחה ניתן לשים את קערת הבצק בתנור שחומם ל-30 מעלות, כאשר בתחתיתו יש קערית עם מים, ליצירת אדים.
  • אחרי התפיחה הראשונה, חובטים מעט בבצק, לשים אותו מעט ומניחים לתפיחה שנייה.

 


למלית הפטריות:

 

  • מניחים מחבת רחבה על אש גבוהה, יוצקים לתוכה את השמן ומטגנים את קוביות הבצל עד שהן מזהיבות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ/לערבב עד שהפטריות משנות את צבען, זורים מעליהן פלפל שחור גרוס ומלח ומערבבים.
  • מנמיכים את האש ומניחים למלית להתבשל מעט ולהפריש נוזלים.
  • מתקנים תיבול: אגוז מוסקט, פלפל ומלח.
  • מוסיפים עגבניות מיובשות/צנוברים/פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.

 


הרכבת המנה:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות
  • מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק (מקפידים שלא יהיה עבה מדי) ל-2 עיגולים גדולים או ל-8 קטנים.
  • מורחים על הבצק כמות נדיבה של מלית, מפזרים פטרוזיליה/צנוברים/עגבניות לחות ומזלפים מעט שמן זית.
  • אופים בתנור במשך 10-12 דקות. אוכלים חם.

 

** אפשרי להגיש עם טחינה מתובלת/חמוצים/ קונפי שום.
** במידה ואופים לחמעג'ון אישי זמן האפייה מתקצר לכ- 8 ד'

 

 
לחמעג'ון טבעוני
לחמעג'ון טבעוני צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:

טעם פטריות הפורטובלו מזכיר את הגרסה הבשרית למנה האהובה הזאת...
פטריות הפורטובלו שייכות למשפחת פטריות השמפיניון, אבל בעלות כיפה גדולה ובשרנית יותר.
בגלל הבשרניות הטבעית שלה ניתן להשתמש בפורטבלו כתחליף לבשר, שאינו מכיל שומן, נתרן או כולסטרול.
הפורטבלו מתאימה לטיגון, צלייה או בישול, ניתן לאכול אותה חמה או קרה.

לפי הרפואה האלטרנטיבית, הפטריות נחשבות כמאכל בריא ומזין במיוחד לאנשים צמחוניים, ולאנשים הסובלים מאנמיה, עייפות ובעיות כבד ומרה.

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.