עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד
עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד צילום: שני צדיקריו
 
עודכן 11:06 02/02/2016
שי-לי ליפא

עוגת גבינה שגם שונאי הגבינה יאהבו, עם שוקולד וחמאת בוטנים שמוסיפים מתיקות והופכים אותה לתענוג אמיתי

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית עגולה 24 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים


100 גרם חמאה מומסת


1 כף סוכר

 

למלית:
4 ביצים גדולות (L)


4 גביעים (800 גרם) גבינת שמנת, בטמפ' החדר


1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר


1/4 כפית מלח


100 גרם שוקולד מריר מומס


1/2 כוס חמאת בוטנים


לשימון התבנית:
תרסיס שמן בטעם חמאה


לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר מומס


1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

 
 

אופן הכנה

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית בתרסיס שמן.

מכינים את הבסיס:
  • מערבבים פירורי ביסקוויטים, חמאה מומסת וסוכר בקערה לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
  • משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.

בינתיים מכינים את מלית הגבינה:
  • טורפים ביצים בקערה גדולה.
  • מוסיפים גבינה, סוכר ומלח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים בעזרת מטרפה ידנית.
  • מחלקים את התערובת לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מומס, לקערה השנייה מוסיפים חמאת בוטנים. מערבבים לתערובות חלקות ואחידות. מומלץ ליצוק את התערובות לקרף או כלי שמאפשר יציקה קלה לתבנית.

מרכיבים את העוגה:
  • יוצקים כוס מתערובת חמאת הבוטנים לתבנית ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה.
  • יוצקים כוס מתערובת השוקולד. יוצקים 3/4 כוס תערובת שוקולד ו-3/4 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה.
  • ממשיכים עם 1/2 כוס תערובת שוקולד ו-1/2 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים. ואז 1/3 תערובת שוקולד ו-1/3 תערובת חמאת בוטנים. ובסוף 1/4 מכל תערובת, וכן הלאה, עד שכל התערובות מסתיימות.
  • עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא ייכנסו לתוך העוגה, ומניחים בתבנית תנור גדולה יותר.
  • יוצקים מים רותחים עד גובה מחצית תבנית העוגה.

אופים:
  • אופים בתנור החם כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

מצפים:
כשהעוגה קרה ויציבה לגמרי מערבבים שוקולד מומס ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה ומחליקים.
שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

 

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.