טעם של ילדות: מתכון לעוגת תותית

 
עוגת תותית
עוגת תותית צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 11:18 03/03/2017
ליטל מאירי

הועגה שתזכיר לכם את ממתק הקוקוס הורוד של הילדות, והיא טעימה אפילו יותר ממנו!

 
 
 
 
 

מכירים את ממתק הקוקוס הורוד? זה שאכלנו בתור ילדים, וגם כיום ניתן למצוא בסופרים? אני מכורה לממתק הזה (מודה קבל עם ועדה).

בריא, לא בריא- לי זה טעים...


החלטתי להמציא עוגת מחווה לממתק שמזכיר לי את הילדות, והיום אני אוהבת יותר כי פעם לא אהבתי קוקוס.
העוגה הזו היא בדיוק התשובה לממתק הורוד (יש גם כזה נטול צבע וגם ממתק צהוב, אולי גם לזה אמציא מתכון).
הצלחתי להכין עוגת פרווה (העוגה הקודמת היתה חלבית) ולענות לבקשת הקהל לקינוח מתוק שיתפקד על תקן מיוחד ופרווה.


המתכון פשוט וקל, העוגה יוצאת עסיסית, עשירה ונימוחה ואתם תהנו ממנה. ולא- אין יותר מידי סוכר במתכון. לא יוצא מתוק מידי, אך לא אכעס אם תרצו להפחית, תוצאת המתיקות- עליכם.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כוסות קמח רגיל


שקיק אבקת אפייה


קמצוץ מלח


2 שקיקי פודינג בטעם תות


1 כוס סוכר לבן


1 כוס סוכר קנים או סוכר חום בהיר


3/4 כוס קוקוס טחון


1/2 כוס שמן


1/2 כוס שמנת צמחית להקצפה


3/4 כוס מים


1/2 כוס חלב סויה


1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן פרווה


2 ביצים בטמפ' החדר

 

לזיגוג העוגה ( לא חובה):

שקיק אבקת סוכר


כף- 2 כפות חלב סויה ( תלוי ברמת הסמיכות שרוצים את הזיגוג)


סוכריות ורודות לקישוט

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • מנפים קמח, אבקת אפייה ופודינג תות לקערה.
  • מוסיפים את המלח, את הסוכרים ואת הקוקוס.
  • מערבבים ומוסיפים את החומרים הרטובים למעט נטיפי השוקולד הלבן והביצים.
  • מאחדים לכדי עיסה אחידה.
  • בקערית ניפרדת שוברים את הביצים, אחת אחת ( כדי לבדוק שהכל בסדר), טורפים אותן ומוסיפים לעיסה.
  • לבסוף מוסיפים את נטיפי השוקולד הלבן.
  • מאחדים עם הקערה של התערובת השניה לעיסה אחידה, לא לערבב יתר על המידה.
  • מעבירים לתבניות האינגליש קייק ואופים בתנור 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור, מצננים אותן ומכינים את הזיגוג ע"י ערבוב אבקת הסוכר עם חלב הסויה.
  • מצפים את העוגות עם הזיגוג ובוזקים את הסוכריות הורודות.
 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגיות קקאו עם מרשמלו ונטיפי שוקולד לבן.

 

רוצים עוד מתכוני עוגיות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.