ממכרות - עוגיות פרג ושומשום

 
עוגיות פרג ושומשום
עוגיות פרג ושומשום צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 01:36 10/02/2016
ליטל מאירי

יש עוגיות שכבר מראש כדאי להכפיל את הכמויות שלהן, כי הן נחטפות בשניה. והכי כיף? הן מאוד פשוטות להכנה!

 
 
 
 
 

אני אומרת לכם מעכשיו שכל מה שרשום במתכון- תכפילו. למה? כי העוגיות הללו פשוט נחטפות, אז רצוי שתהיה לכם כמות כפולה, אחרי שהשכנים יגיעו בעקבות הריח, הילדים ירצו לקחת לביה"ס, הבעל ייקח לעבודה כדי להשוויץ לחברים ו... אתם כבר מבינים.


מתכון ידידותי וקל, והדבר הכי מסובך בו הוא לזכור להוציא את החמאה מהמקרר כדי שתהיה בטמפרטורת החדר...

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | כ-15 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כוסות קמח רגיל


1 כוס סוכר לבן


3/4 כוס פרג טחון טרי ( יש לקנות פרג, לראות שטוחנים לכם מול העיניים ולשים במקפיא בבית. כך הפרג ישמור על טריותו ולא יהיה מר)


3/4 כוס שומשום


100 גרם (חבילה) חמאה בטמפ' החדר


1/2 כוס חלב

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים קמח לקערה.
  • מוסיפים את הסוכר ,את הפרג ואת השומשום ומערבבים.
  • מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות. מאחדים אותה לתוך התערובת בעזרת הידיים.
  • מנקים את הידיים ומוסיפים את החלב.
  • מערבבים לכדי עיסה אחידה.
  • יוצרים מהבלילה כ-15 עוגיות עגולות, מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון (לא צריך לרווח כי הן לא משתטחות בזמן האפייה) ואופים כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות מעט מתקשות ומזהיבות (הן ימשיכו להתקשות מחוץ לתנור).
 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת תותית.

 

רוצים עוד מתכוני עוגיות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.