פצצת אנרגיה: ספרינג רול אביבי

 
בלינצ'ס מדפי אורז
בלינצ'ס מדפי אורז צילום: יוסי רותם
 
עודכן 12:57 17/09/2017
רותה פפיאשוילי

אל תתנו לתמונה היפה להבהיל אתכם. מדובר ברולים כיפיים ולא מסובכים להכנה מדפי אורז רכים, עם שלושה סוגי מילויים פריכים ורוטב אסייתי מתקתק

 
 
 
 
 

עכשיו כשכבר כולם מכירים את דפי האורז האלה, הגיע הזמן לגוון עם כל מיני מילויים מגניבים. הרולים האלה יכולים להיות נשנוש כיפי לארוחת ערב או מסיבה, וגם יכולים להיות ממש ארוחה מלאה. אפשר לבחור מלית אחת או לגוון עם שתיים או שלוש.

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות 20 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

20 דפי אורז (החבילה הקטנה)


קערה עם מי ברז

 

לרוטב אסיאתי:
2 כפיות שומשום לבן קלוי


2 כפיות שומשום שחור (לא חובה)


1/3 כוס סויה


1/3 כוס טריאקי


לתיקון תיבול: מלח/סוכר לפי הצורך

 

למלית אצבעות בטטה ועליי מנגולד:
1 בטטה קלופה חתוכה למקלות ארוכים בגודל אצבע


2 כפות שמן זית/קנולה


½ חבילה של עליי מנגולד/תרד


פלפל שחור גרוס


מלח


½ חבילה של נבטי אלפלפא

 

למלית טופו ופלפלים:

1 חבילה טופו קשה - חתוך לאצבעות


3 כפות סויה


1 כף טריאקי


2 פלפלים (צהוב/אדום)


½ חב' נבטי חמנייה

 

למלית ירקות ונבטים עבים:
2 גזרים מקולפים - חתוכים לז'וליינים (גפרורים)


2 מלפפונים גדולים - מקולפים לז'וליינים - החלק של הקליפה בלבד


½ סלק חי - מקולף לז'וליינים


½ חבילה נבטים עבים

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את המליות לגלגול:


מלית בטטה ומנגולד:

 

  • קולפים את הבטטה, חותכים לאצבעות, זורים שמן זית, מעט פלפל שחור גרוס ומלח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-20-30 דק'.
  • האצבעות צריכות להיות רכות אבל לא מבושלות מידי.
  • רוחצים ושטפים את עליי המנגולד, מנקים את העלה מהחלק הלבן, פורסים את החלק הירוק לרצועות ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח.

 

 

מלית טופו ופלפלים:

 

  • חותכים את הטופו לאצבעות ומשרים אותו לספיגת טעמים למשך כמה שעות-לילה .
  • מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10-12 דק', מצננים. (אפשרי לטגן במחבת).
  • שוטפים את הפלפלים, מנקים אותם היטב מגרעינים, חותכים לרצועות דקות באורך אצבע.

 

 

מלית ירקות ונבטים:

 

  • קולפים את הגזר, חותכים לז'וליינים - מהדקים אותם עם היד ודואגים שאורך ה"גפרור" לא יעלה על אצבע
  • שוטפיםאת המלפפונים היטב ומייבשים, קולפים רק את השכבה של הקליפה, מהדקים את המקלות וחותכים אותם לאורך.
  • קולפים את הסלק, בקולפן ז'וליינים מכינים גפרורים.
  • מעבירים את הנבטים לקערה ושוברים עם היד כדי שלא יהיו ארוכים מידי.

 


עוברים אל שלב הגלגול:

  • מנקים משטח שיש/ נירוסטה.
  • טובלים כל דף אורז בתוך קערת מים כ- 5-7 שניות ומעבירים לשולחן העבודה.
  • מניחים את המלית בחלק הקדמי הקרוב אליכם (כמו בלינצ'ס) לפי שלבי ההכנה:
  • בטטה ומנגולד: מניחים את אצבע הבטטה, בצמוד אליה כמה עלים של מנגולד ומעט נבטי אלפלפא.
  • טופו ופלפלים: מניחים את הטופו האפוי, מצמידים אליו את 3-4 רצועות פלפלים ומעט נבטי חמנייה.
  • ירקות:מניחים 5-6 רצועות גזר, 5-6 רצועות מלפפון, 2-3 רצועות סלק ומעט נבטים עבים.
  • מגלגלים את הבלינצ'ס - ראשית את החלק הקדמי על המלית ומהדקים אותה עם האצבעות ואז מקפלים את הדף מימין ומשמאל ומגלגלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה.

 

עוברים אל הכנת הרוטב:

  • מעבירים לקערה את הסויה, הטריאקי, השומשום וטורפים היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול - מוסיפים מלח/סוכר לפי הטעם.

 

מניחים את הרוטב במרכז/יוצקים את הרוטב מעל דפי האורז לפני ההגשה.

במידה ודף האורז עדיין קשה אפשר לטבול מברשת במים ולהבריש את הדף, תוך מספר שניות הדף יתרכך.


* חשוב לעבוד מהר בשלב הזה, לדפי האורז יש נטייה להיות קשים לגלגול לאחר מספר דקות.
* דפי האורז מאוד רגישים ומתייבשים במהירות, לאחר ההכנה יש לעטוף היטב - בנייר צלופן או בנייר כסף ולשמור במקרר עד ההגשה.

 

 
בלינצ'ס מדפי אורז
בלינצ'ס מדפי אורז צילום : דן מילר
 

וקצת על הבריאות במתכון:

מקורם של דפי האורז הוא המזרח הרחוק. הם עשויים מאורז ומים, ולפעמים יש תוספת של מלח ועמילן טפיוקה. הם ללא גלוטן ולכן מתאימים גם לחולי צליאק.
דפי אורז מגיעים בגדלים שונים: עגולים גדולים וקטנים (אני אישית מעדיפה את הקטנים) הם קשיחים לגמרי למגע ואי-אפשר לגלגל אותם כי הם פשוט יתפוררו. הטבלה קצרה בקערת מים מרככת אותם מיד.
ניתן לשלב עם דפי אורז כמעט כל מילוי שתעלו על הדעת: ירקות שונים, דגנים, קטניות, תבשילים חמים או סלטים קרים. אפשר שיהיו קרים (פרש רול), מאודים, בתנור ועוד. אפשר להגיש בצורת "רול סגור" כך שהמילוי מוחבא בתוך דף האורז, ואפשר כ- "רול פתוח", כך שצד אחד או שניים חושפים את המילוי בכל יופיו ותפארתו. אין סוף לרעיונות בתפריט.
דפי אורז הם סוג שם Finger Food (אוכל אצבעות = אוכלים עם הידיים ללא סכו"ם), נוחים מאוד להובלה לאירועים מחוץ לבית ולהגשה.
המנה דלה בקלוריות ומאוד "קלילה".

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
עוד כתבות במדור טבעוני כל השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.