אוכלים לפי הספר: אפייה מהירה של ארז קומרובסקי

 
עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים
עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 13:14 16/02/2016

כהן האפייה ארז קומרובסקי מוציא ספר חדש, שכולו מוקדש לאפייה מהירה ללא שמרים. אפינו כמה מתכונים מהספר כדי לספר לכם איך הוא, ויש גם מתכון לעוגיות מלוחות ממכרות!

 
 
 
 
 
עטיפת הספר "אפייה מהירה"
עטיפת הספר "אפייה מהירה" צילום: הוצאת כתר

בכל פעם שיוצא ספר חדש של ארז קומרובסקי, מדובר (לפחות אצלי) בחגיגה אמיתית. הספר הקודם שלו "ספר האפייה" הוא אחד מספרי המתכונים הכי טובים שיצאו בארצנו הקטנטונת. גם היום, כמעט שלוש שנים אחרי שיצא, הוא עדיין הספר הכי "משומש" אצלי במטבח, וזה שמהווה הכי הרבה השראה בכל פעם שאני מחפש מה להכין.

 

לכן ההתרגשות היתה באמת רבה עם קבלת הספר החדש "אפייה מהירה". הפעם, קומרובסקי פונה אל הקהל שקצת חושש לאפות עם שמרים, או לכאלה שאין להם כוח לבצקים שצריך להמתין להם, להתפיח אותם ובאופן עקרוני לטפל בהם.

 

את רוב המתכונים של הספר אפשר להכין בקערה אחת, בלי ללכלך יותר מדי כלים, ואפילו בלי המיקסר בדרך כלל. למרות שלא מדובר בבצקים שצריכים התפחה ולמרות ההצהרה על העטיפה האחורית שכל זמני ההכנה יהיו קצרים יותר מזמן חימום התנור, בחלק (קטן אמנם) מהמתכונים כן צריך להמתין עם קירור של הבצק במקרר או במקפיא, קצר או של כמה שעות.

 

התמונות בספר, של ארז בן שחר, מצוינות, ולגמרי עושות חשק לרוץ למטבח ולהכין הכל, רק חבל שאין תמונות של כל המתכונים בספר. אני אוהב לראות כל מתכון לפני שאני מכין אותו, וקצת קשה לי לדמיין איך נראה לחם ארבע גבינות או לחם סיידר תפוחים וצ'דר לפני שאני מנסה להכין אותם.

 

למרות שהספר הוא לא התגלות חד פעמית כמו הספר הקודם, שכל המתכונים שבו ייחודיים ומסקרנים, גם הספר הנוכחי הוא כזה שכמעט כל אחד ימצא פה הרבה יותר מכמה מתכונים שמעניינים אותו, ויוכל לקבל ממנו גם השראה למתכונים חדשים.

 

כדי לנסות את המתכונים בספר, הכנתי שלושה מהם. עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים, עוגת גזר ואגוזי מלך, ועוגיות מתוקות של אגוזי מלך וחמאה שזופה.

 

 
עוגת גזר ואגוזי מלך
עוגת גזר ואגוזי מלך צילום : גיל גוטקין
 

גיליתי שלא בכל המתכונים רשומה הכמות שתצא לאחר ההכנה. בעוגיות המלוחות כתוב שיצאו 60 עוגיות (יצאו כמעט 90) אבל בעוגיות המתוקות לא כתובה כמות כלל. גם בעוגה לא כתובה הכמות, ורק במתכון עצמו כתוב שצריך לשמן תבנית אינגליש קייק אחת. חבל שלא נכתב ליד רשימת המצרכים בכל מתכון את הכמות או גודל התבנית שיוצאת.

 

העוגיות המלוחות יצאו מצוינות ממש. טעימות, פריכות, עם טעם ייחודי בזכות התבלינים, וגם הבצק היה נוח במיוחד לעבודה (את המנוחה במתכון העברתי למנוחה במקרר, והבצק התמצק ונהיה נוח במיוחד). רוצים את המתכון שלהן? גללו לסוף הכתבה.

 

עוגת הגזר יצאה משובחת במיוחד. את הצימוקים במתכון החלפתי בחמוציות (לא חובב גדול של צימוקים)וגם הוספתי זיגוג עדין של אבקת סוכר ומיץ לימון, אבל העוגה עצמה טעימה, מתובלת בדיוק, עסיסית מאוד, ודחוסה מעט, אבל במובן הכי טוב של המילה. כיף של עוגה לארוחת בוקר או ליד הקפה.

 

תהליך ההכנה של עוגיות החמאה המתוקות ארוך קצת יותר כי הוא כולל גם הכנה של חמאה חומה, אבל זה שווה את זה, כי העוגיות טעימות, פריכות ולגמרי ממכרות, וחוץ מהכנת החמאה מדובר במתכון פשוט במיוחד, שמניב עוגיות מיוחדות וטעימות.

 

לסיכום, מדובר בספר שכל חובב אפייה ישמח לאמץ למטבח. אופים מתחילים ימצאו המון מתכונים לא מרתיעים שיוכלו להכין בקלות, ואופים מנוסים יותר ימצאו רעיונות מקוריים במיוחד (כמו עוגיות מסקרפונה ולימון, עוגת אשכולית אדומה ופרק שלם של פנקייקס מסוגים שונים).

 

אפייה מהירה

מאת: ארז קומרובסקי
מספר עמודים: 175
מחיר: 94 ש"ח
מיועד ל: חובבי אפייה מתחילים ומתקדמים
דרגת קושי: קל-בינוני
היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים
הוצאה: כתר
צילום: ארז בן שחר

 
עוגיות אגוזי מלך וחמאה שזופה
עוגיות אגוזי מלך וחמאה שזופה צילום : גיל גוטקין
 
 

עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים ומלח גס

כ-60 עוגיות _או בעצם 90, כמו שיצאו לי)

 

מצרכים:

½4 כוסות (630 גרם) קמח תופח


200 גרם חמאה רכה


¼ כוס שמן צמחי


2 חלמונים


½ כף מלח


1 כוס (100 גרם) גבינת פרמזן מגוררת


¾-1 כוסות מים


לציפוי:
1 ביצה טרופה


1/3 כוס זרעי שומשום מלא


2 כפות זרעי כוסברה כתושים


2 כפות זרעי אניס


1 כף מלח גס

 

אופן הכנה:

 

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה (כדאי להצמיד את הנייר לתבנית בעזרת מעט חמאה רכה או שמן).
  • מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ולשים לבצק רך וגמיש. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, מקומח קלות, אוספים לכדור אחיד, מכסים ומניחים בצד 5 דקות.
  • מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר 3-2 ס"מ. על חלקו הלא מקומח של המשטח מגלגלים כל כדור לנקניק באורך של כ-15 ס"מ ובקוטר 1 ס"מ, מהדקים לטבעת ומניחים בתבנית.
  • הציפוי: טורפים את הביצה בקערית. בקערית נפרדת, מערבבים את זרעי השומשום, הכוסברה, האניס והמלח. מושחים את טבעות הבצק בביצה ומפזרים מעליהן את תערובת הזרעים.
  • אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים ומאחסנים בכלי סגור היטב.

 

 
עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים
עוגיות חמאה מלוחות מצופות בזרעים צילום : גיל גוטקין
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.