סלטים ב-60 שניות: סלט חצילים ועגבניות על האש

 
סלט חצילים ועגבניות על האש
סלט חצילים ועגבניות על האש צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 11:36 17/02/2016

אחרי שכולנו הבנו עד כמה לא בריאים הסלטים שאנחנו קונים בסופר מרקט, בואו ללמוד כמה קל להכין את אותם הסלטים בבית, בגרסאות גם בריאות וגם טעימות יותר. והפעם: סלט חצילים ועגבניות על האש

 
 
 
 
 
 

סלט החצילים שאנחנו קונים בסופרמרקט, עם הטעם החרוך והכל כך ממכר אולי נראה מסובך להכנה ביתית, אבל הוא פשוט עד מאוד. אפילו לא באמת צריך לקלות את הירקות על האש, והתנור עושה את העבודה מצוין. קולים את כל הירקות יחד, קוצצים אותם, והסלט מוכן.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים

2 חצילים בינוניים


8-9 עגבניות


חצי ראש שום


2 בצלים


1 פלפל צ'ילי חריף (אפשר יותר או פחות, כמה שאוהבים)


כפית מלח


1/3 כוס שמן זית


מיץ מחצי לימון

 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את כל הירקות על תבנית תנור עם נייר אפייה. את העגבניות חורצים מעט בתחתיתן בצורת X, כדי שלא יתפוצצו.
  • אופים בתנור כ-45 דקות, עד שהחצילים רכים לגמרי, והעגבניות מעט שרופות.
  • מוציאים מהתנור ומחזירים פנימה רק את הבצל לעוד כ-20-30 דקות, עד שהוא חרוך.
  • מחכים שהירקות יתקררו מעט, ומתחילים לקצוץ אותם.
  • את החצילים חוצים באמצע, מוציאים מהם את כל התוכן הרך, קוצצים עם סכין לקוביות קטנות ומעבירים לקערה גדולה.
  • מקלפים את העגבניות, מוציאים מתוכן את החלק הקשה בראשן, קוצצים גם כן לקוביות ומעבירים לאותה קערה.
  • מרוקנים את שיני השום, קוצצים מעט את התוכן הרך ומעבירים לקערה.
  • קוצצים את הפלפל החריף דק ומעבירים גם כן לקערה.
  • אחרי שהבצל מוכן, קוצצים גם אותו לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  • מתבלים עם שמן הזית, המלח ומיץ הלימון, מערבבים היטב, טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.
  • מעבירים לקופסא ושומרים במקרר עד שבוע.

 

 
סלט חצילים ועגבניות על האש
סלט חצילים ועגבניות על האש צילום : רחלי קרוט
 

רוצים עוד מתכוני סלטים? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.