צלעות טלה "משמר הכבוד" • מתכון של ישראל אהרוני

 
צלעות טלה "משמר הכבוד"
צלעות טלה "משמר הכבוד" צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 13:04 18/02/2016
ישראל אהרוני

אהרוני מכין לכם מנה עיקרית חגיגית לארוחת שבת או כל ארוחה חגיגית אחרת, בלי הרבה מאמץ, ועם תוספת שמתאימה בול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 שורות צלעות טלה חשופות מהעצם


2 כפות חרדל


2 כפות שמן זית


1 כף קליפת לימון


מלח גס, פלפל גרוס

 

לפירורי הלחם:
3 כפות פירורי לחם


2 כפות רוזמרין קצוץ


כף תימין קצוץ


2 שיני שום קצוצות


2 כפות שמן זית

 

תוספת תפוחי אדמה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות


שמן זית


תימין


מלח, פלפל

 
 

אופן הכנה

 

  • ממליחים ומפלפלים את הצלעות, מפזרים כף תימין ומהדקים.
  • משחימים את הצלעות על מחבת חמה מרוחה במעט שמן זית. מוציאים לתבנית מרופדת נייר אפיה ומורחים בחרדל.
  • מערבבים את חומרי פירורי הלחם, מפזרים על החרדל ומהדקים.
  • צולים בתנור בתכנית גריל בחום של 180 מעלות כשבע דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
  • בזמן הזה מטגנים את תפוחי האדמה באותה מחבת: מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל ותימין עד שהם רכים ושחומים.
  • מוציאים מהתנור את הצלעות ומסדרים על קרש הגשה כשהצלעות שלובות אלה באלה בצורת משמר הכבוד. מגישים עם תפוחי האדמה.

 

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.