חגיגה מקסיקנית: גוואקמולי ופיקו דה גאיו

 
גוואקמולי ופיקו דה גאיו
גוואקמולי ופיקו דה גאיו צילום: אורן נדלר
 
עודכן 00:18 25/02/2016
אורן נדלר

אורן נדלר מסדר לכם חגיגה מקסיקנית עם מתכונים מהירים לשני מטבלים מהירים וטעימים: גוואקמולי מאבוקדו ופיקו דה גאיו מעגבניות ובצל

 
 
 
 
 

ממשיכים בחלק בשני של הטרילוגיה המקסיקנית. אחרי שבחלק הראשון הכנו אורז מקסיקני אדום נמשיך הפעם עם שתי סלסות בסיסיות: גוואקמולי ופיקו דה גאיו, שיכולות להיות מנה ראשונה או חלק ממגוון סלטים בארוחה. נהוג להגיש אותן עם נאצ'וס, טוסטונים או קרקרים (ואפילו בייגלה ילך כאן...) והן כמובן גם תשדרגנה כל טאקו ובוריטו.

 

גוואקמולי הוא ממרח אבוקדו, למעשה בכל פעם שמעכתם אבוקדו עם מזלג על צלחת הייתם לרגע מקסיקנים. עם השנים החלו להוסיף לממרח האבוקדו הבסיסי תוספות שהפכו לחלק בלתי נפרד מהגוואקמולי (בעיקר אצל האמריקאיים) ונפוצות שבהן הן עגבנייה, בצל, ומיץ לימון. שימו לב שמיץ הלימון חשוב גם לשמירת הצבע של האבוקדו ומניעת השחרתו ולכן גם אם אתם לא כל כך אוהבים לימון בגוואקמולי שלכם, עדיין חשוב לשים קצת.

 

הסלסה השנייה, פיקו דה גאיו, היא בסך הכל סלטון קטן ונחמד של בצל, עגבנייה, פלפל חריף ולימון (או ליים במקור) בגרסה המקורית יש גם בד"כ כוסברה אבל מאחר ואני שייך לחצי העולם ששונא כוסברה אז אצלי אין, אתם כמובן מוזמנים להוסיף. בנוסף, בפיקו דה גאיו, מעבר לכך שאתם יכולים לשחק עם היחס בין המרכיבים, יותר בצל או עגבנייה יותר חריף או חמוץ... אתם יכולים גם לשנות את גודל החתיכות מקיצוץ גס כמו בסלט ועד קיצוץ דק דק שיתחיל להראות כמו סוג של רוטב, הכל הולך.

 

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 10 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

לגוואקמולי:
1 אבוקדו בשל


½ עגבנייה (די גדולה)


2 בצל ירוק (העדפה שלי, אפשר להשתמש בבצל רגיל קטן)


½ לימון


מלח


לפיקו דה גאיו:
2 עגבניות


¼ בצל סגול


פלפל צ'ילי חריף (לפי הטעם הרצוי)


½ לימון


מלח

 
 

אופן הכנה

להכנת הגוואקמולי:

 

  • קוצצים דק ½ עגבנייה.
  • קוצצים את הבצל הירוק (כולל החלק הלבן) לטבעות דקות.
  • חוצים את האבוקדו ומחלצים את הגלעין. הכי נוח, מכה קלה עם הסכין שננעץ בו כמילימטר וסיבוב ימינה (או שמאלה..) הגלעין יוצא מייד.
  • מחלצים את "בשר" האבוקדו מהקליפה עם כפית לצלחת.
  • מועכים היטב עם מזלג לקבלת מחית, אין צורך שתהיה חלקה לגמרי.
  • מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, בצל ירוק, סוחטים מעל ½ לימון, ובוזקים מעט מלח.
  • מערבבים היטב וטועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך.
  • מעבירים לקערה ומגישים.

 


להכנת הפיקו דה גאיו:

  • קוצצים דק את העגבניות, הבצל, ופלפל הצ'ילי.
  • מעבירים לקערה, סוחטים מעל מיץ מ-1/2 לימון, בוזקים מעט מלח ומערבבים היטב.
  • טועמים ומתקנים תיבול.

 

 
גוואקמולי ופיקו דה גאיו
גוואקמולי ופיקו דה גאיו צילום : אורן נדלר
 

בשבוע שעבר אורן הכין אורז מקסיקני.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.