קינוח שושני תפוחים • מתכון של ישראל אהרוני

 
קינוח שושני תפוחים
קינוח שושני תפוחים צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 16:36 29/06/2017
ישראל אהרוני

אהרוני מכין לכם קינוח קל להכנה שעושה הרבה רושם - שושנים פריכים וחמאתיים של בצק עלים ופרוסות תפוחים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

1 חבילת בצק עלים


6 תפוחים אדומים


לסירופ:
100 גרם חמאה


חצי כוס סוכר


כפית תמצית וניל


מיץ מלימון אחד


קליפה מלימון אחד


2 כפיות קינמון


2 כפיות סוכר

 

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חוצים את התפוחים ופורסים דק.
  • מבשלים בסיר עם מים רותחים דקה ומקררים.
  • ממיסים במחבת חמאה, סוכר, תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון.
  • מפשירים מעט את הבצק וחותכים אותו לרצועות של כ-25 על 4 ס"מ. מורחים עליהם חמאה מומסת.
  • מסדרים את פרוסות התפוחים על הרצועות, מפזרים סוכר וקינמון ומקפלים לשניים.
  • מגלגלים לשבלול, שמים את שבלולי הבצק בתבנית, מורחים את עלי התפוחים בחמאה מומסת ואופים בתנור כחצי שעה.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

 
קינוח שושני תפוחים
קינוח שושני תפוחים צילום : נועם פריסמן
 

רוצים לראות את אהרוני מכין את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.