האביב כבר פה: עוגת תפוזים וג'ינג'ר

 
עוגת תפוזים וג'ינג'ר
עוגת תפוזים וג'ינג'ר צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 10:02 02/03/2016
ליטל מאירי

העוגה הזו, שמשלבת מיץ תפוזים, תפוזים סיניים וג'ינג'ר, לא דומה לאף עוגת תפוזים שאכלתם. היא קלה להכנה, וכל כך טעימה!

 
 
 
 
 

האביב הקדים, ולמי שאוהב את הקיץ, כמוני, זה נהדר: חם בחוץ, הכל פורח, שעות האור מתארכות. כיף! אני כבר מתחילה לחשוב על פסח ועל אפייה לחג, אולם לפני, אפנק אתכם בעוגת תפוזים מיוחדת שמשלבת בתוכה תפוזים סיניים וג'ינג'ר. עוגת תפוזים מסמלת את עונת החורף, אז למרות שהאביב כבר כאן- בוא ניתן לחורף את אקורד הסיום שמגיע לו.


אין כאן עבודה רבה, טעם העוגה נפלא ותקצרו מחמאות.


הקפידו להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי ולא קנוי- הטעם אחר לחלוטין.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה| זמן כולל: שעתיים | 2 תבניות אינגליש קייק או 24 עגולה | רמת קושי: קל- בינוני

 

מצרכים

למלית ולקישוט העוגה:
20 תפוזים סיניים


10 שקיקים של סוכר וניל


מים רותחים


לעוגה
2 ו 2/3 כוסות קמח לבן


שקיק אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


כף של אבקת ג'ינג'ר ( מי שאוהב יותר יכול להוסיף עוד כפית או חצי כף)


1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי


1/2 כוס שמן


1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%


3 ביצים בטמפ' החדר


לזיגוג העוגה
שקיק ( 100 גרם) אבקת סוכר


1-2 כפות חלב ( הזיגוג צריך להיות סמיך ולא נוזלי)

 
 

אופן הכנה

 

  • משרים במים רותחים את התפוזים הסיניים כשהם שלמים להוצאת מריריות ראשונית. מחכים עד שהמים מתקררים. שופכים את המים.
  • חוצים את התפוזים, מוציאים את תוכנם ושופכים עליהם את סוכר הוניל ומעט מים רותחים. משרים ומערבבים מידי פעם כדי שהסוכר לא ישקע. כשהמים מצטננים- מסננים וחותכים את הקליפות לרצועות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • לקערה מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפייה.
  • מוסיפים את הסוכר ואת הג'ינג'ר.
  • לאחר מכן מוסיפים את החומרים הרטובים: מיץ תפוזים, שמן, שמנת מתוקה להקצפה ואת הביצים.
  • מערבבים לתערובת אחידה, לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
  • מוסיפים מחצית מקליפות התפוזים הסיניים- מאחדים בעיסה ומעבירים לתבנית/ תבניות.
  • מעבירים לתבנית (עגולה 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק).
  • אופים 40-45 דקות. בודקים את העוגה כבר אחרי 35 דקות עם קיסם, הוא אמור לצאת עם פירורים לחים עליו.
  • מצננים את העוגה, שופכים עליה את הזיגוג ושמים במרכז ובצדדים את יתר קליפות התפוזים הסיניים. הזיגוג מתקשה והופך לקישוט נהדר ביחד עם קליפות התפוזים.
  • שומרים את העוגה בקירור.

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת דבש ובננות.

 

רוצים עוד מתכוני עוגות בחושות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.