דלעת ערמונים במילוי אורז בר, חמוציות ואגוזי מקדמיה

 
דלעת ערמונים במילוי אורז בר, חמוציות ואגוזי מקדמיה
דלעת ערמונים במילוי אורז בר, חמוציות ואגוזי מקדמיה צילום: פינו חדד
 
עודכן 09:29 03/03/2016
רותה פפיאשוילי

מנה חגיגית במיוחד וקלה להכנה של דלעת ערמונים במילוי של אורז, חמוציות ואגוזים. מנה עיקרית טעימה או מנה ראשונה מוצלחת

 
 
 
 
 

דלעת ערמונים, שהפכה פופולארית בשנים האחרונות, היא אחד הירקות שהכי קל להפוך למעדן. היא לא צריכה הרבה יותר מקצת שהייה בתנור החם, כדי להפוך לטעימה במיוחד. כאן היא משודכת למילוי טעים לא פחות של אורז בר, חמוציות ואגוזי מקדמיה, שהופך את המנה לחגיגית במיוחד.

 

מי שרוצה יכול להכין רק את האורז, בתור תוספת נהדרת.

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 50 דקות 12 מנות אישיות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לאורז הבסמטי:
1/2 כוס אורז בסמטי


כף שמן קנולה


3/4 כוס מים רותחים


1/2 כפית מלח

 

לאורז בר:
1/3 כוס אורז בר ארוך (אורז שחור)


כ- 3 כוסות מים

 

להרכבת המנה:
כרישה - 1 גבעול ארוך פרוס לעיגולים דקים - מטוגנת קלות/מאודה


30 גר' (1/4 כוס) חמוציות מיובשות (חצויות) - אפשרי גם ללא סוכר


40 גר' (1/4 כוס) אגוזי מקדמיה קלויים (אפשרי לקלות לבד) - קצוצים/שלמים


*** אפשר להמיר את האורז בבורגול/קוסקוס/קינואה/עדשים שחורים
*** אפשר להמיר את החמוציות באוכמניות מיובשות או כל פרי מיובש אחר שאתם אוהבים- משמשים/צימוקים...
*** אפשר להמיר את אגוזי המקדמיה באגוזי ברזיל/שבבי שקדים(קלויים)/אגוזי מלך (רצוי קלויים).

 

לדלעת ערמונים:
6 יח' דלעת ערמונים בגודל בינוני


3 כפות שמן זית


1 שן שום קצוצה/כתושה


2 גבעולי תימין - העלים בלבד ללא הגבעולים


מלח גס


פלפל שחור גרוס

 

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מכינים תבנית עמוקה עם נייר אפיה.
  • שוטפים את דלעת הערמונים היטב, חוצים לשניים (לרוחב) ומורידים את הבסיס בעזרת סכין חדה, כך שהדלעת תוכל "לעמוד".
  • מערבבים את כל חומרי התיבול: השמן, השום, התימין, הפלפל והמלח.
  • מרוקנים את הדלעת בכף ומורחים את השמן המתובל בעזרת מברשת.
  • מעבירים את הדלעת המתובלת לתבנית עמוקה מרופדת בנייר אפייה ומכסים היטב בנייר כסף.
  • אופים את הדלעת עד לריכוך חלקי - 20-30 דק' - תלוי בגודל הדלעת ובעונה.
  • מבשלים את אורז הבר במים קרים כ-40 דק' עד לריכוך האורז ומסננים.
  • במידה והמים מתאדים והאורז עדיין לא מבושל יש להוסיף מים רותחים בלבד ולהמשיך עם הבישול, מסננים ומניחים בקערה.
  • מרתיחים מים בקומקום, מעבירים את האורז הבסמטי לסיר ומוסיפים את השמן, מטגנים קלות ובעזרת כף עץ מערבבים מעט (כ- 2 דקות) עד שהאורז הופך לשקוף.
  • מוסיפים 3/4 כוסות מים רותחים, מלח ומערבבים. מביאים לרתיחה ומכסים עם מכסה.
  • מנמיכים את האש לאש הנמוכה ביותר ומבשלים את האורז 18-20 דק'.
  • מטגנים את הכרישה/מאדים במעט שמן.
  • מעבירים את אורז הבר, הכרישה, אגוזי המקדמיה והחמוציות לתוך סיר האורז החם ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  • ממלאים כל דלעת במלית האורז ומחזירים לתבנית.
  • אופים עוד כ- 10-15 דקות ומגישים.

 

 

 
דלעת ערמונים לפני המילוי
דלעת ערמונים לפני המילוי צילום : פינו חדד
 

וקצת על הבריאות במתכון:


דלעת הערמונים היא זן של קישוא (ממשפחת הדלועיים). למרות שהיא מאוד מזוהה עם החורף, באופן מפתיע אפשר למצוא אותה בשווקים ואצל הירקנים כמעט כל השנה. היא קטנה ומתוקה ואין בה כמעט נוזלים, לכן חשוב למרוח אותה במעט שומן או נוזל אחר. היא טעימה מאוד גם ללא תוספות אך מתאימה מאוד להכיל כל מילוי שתרצו.
מהווה מקור עשיר לסיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמינים ‏B, ‏C, מגנזיום ומנגן. אחרי הבישול יש לה ממש, אבל ממש טעם של ערמונים!

 

לאגוז המקדמיה ערך תזונתי גבוה ביותר: האגוז מכיל כ80-60 אחוזי שומן והוא מהווה מקור מצוין לברזל, סידן, זרחן וויטמין B1. בשמן המופק מאגוז המקדמיה

 

אורז בר איננו אורז כלל - כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. צבעו חום כהה עד שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד.
הטעם האגוזי שלה חזק במיוחד ולכן מומלץ לשלב אותה עם אורז פחות דומיננטי כמו אורז לבן/מלא/אדום. הבישול חייב להיעשות בנפרד ואני אישית מעדיפה אותו קשה מעט ומתפצפץ..
אורז בר מבושל מכיל בעיקר פחמימות מורכבות. אורז זה עשיר באשלגן, מגנזיום וויטמין B3 שחשוב לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

 

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.