סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון • מתכון של ישראל אהרוני

 
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 15:43 03/03/2016
ישראל אהרוני

מנה עיקרית טעימה וחגיגית, שמכינים בקלות ובלי יותר מדי עבודה. סלמון עסיסי ברוטב חרדל, דבש ולימון, שמתאים לכל ארוחה. ויש גם תוספת בק צ'וי שמכינים בקלות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

פילה סלמון טרי יפה שלם


חצי כוס עירית קצוצה


3 כפות מיץ לימון


כף וחצי חרדל דיז'ון


2 כפות שמן זית


2 כפות סויה מתוקה


כף וחצי דבש


מעט שבבי צ'ילי


מלח גס, פלפל גרוס


4 עלי מרווה

 

לבק צ'וי:

3 בק צ'וי לכל אחד


1 כף שמן זית


1 כף שמן זית, מלח ופלפל

 
 

אופן הכנה

 

  • שמים את הסלמון בתבנית מרופדת נייר אפיה עם צד העור כלפי מטה.
  • מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה ומורחים את הדג, מדביקים על כל אחד 4 עלי מרווה
  • מכניסים לתנור לחום של 240 מעלות לכ 10-15 דקות.
בזמן הזה מכינים את הבק צ'וי:

 

  • חוצים את הבק צ'וי לאורכם.
  • מחממים מחבת עם כף שמן זית וכשהוא חם, צורבים את הבק-צ'וי עם הצד החתוך כלפי מטה כשלוש 4 דקות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים ללהט על המחבת עוד דקה.
  • מניחים את הבק צ'וי על צלחת הגשה, עליהם את הדג השלם ועליו עירית קצוצה.

 

 
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון
סלמון אפוי בחרדל, דבש ולימון צילום : נועם פריסמן
 

רוצים לראות את אהרוני מכין את המתכון? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור אחד על אחד עם אהרוני - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.