בטטות שלמות עם מלח גס וטחינה גולמית

 
בטטות שלמות עם מלח גס וטחינה גולמית
בטטות שלמות עם מלח גס וטחינה גולמית צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 00:32 10/03/2016
רותה פפיאשוילי

לפעמים הדברים הכי פשוטים הם גם הכי טעימים. בטטות צלויות בתנור, עם קצת מלח וטחינה, הם הנשנוש או התוספת המושלמים

 
 
 
 
 

הכי כיף למצוא מנה קלה, פשוטה ומהירה, שהיא גם בריאה ובעיקר ממש ממש טעימה. המתיקות הטבעית של הבטטות האפויות משתלבת נהדר עם המלח והטחינה הגולמית, ומתקבלת מנה שהיא כיף גדול, בכלום עבודה. שלושה מרכיבים זה כל מה שצריך.

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה ועשרים | 10 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

10 בטטות ארוכות וצרות


1 ק"ג מלח גס


1 כוס טחינה איכותית

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
  • שוטפים היטב את קליפת הבטטה עם סבון, מניחים במסננת.
  • מפזרים את המלח הגס על תבנית גדולה.
  • מייבשים את הבטטות עם נייר סופג ומניחים על המלח.
  • מכניסים לתנור לשעה- שעה ועשרים עד שהבטטות רכות.
  • חוצים את הבטטות ל-2, ומגישים עם טחינה גולמית איכותית.

אפשר ליצוק את הטחינה על הבטטה ולהגיש עם כפית... מתוק וטעים!

 

 
בטטות שלמות עם מלח גס וטחינה גולמית
בטטות שלמות עם מלח גס וטחינה גולמית צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:


הבטטה היא אחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים. היא מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין 6B, במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.

מבין כל הירקות והפירות, בטטה היא המקור העשיר ביותר לפיגמנט הכתום בטא קרוטן ממשפחת הקרוטנואידים. קרוטנואידים תורמים להפחתת הסיכון לסרטן כגון סרטן הפה, הלוע, הגרון והריאות.
הבטטה עשירה במיוחד בחומר המוצא לוויטמין A, לכן חשוב להקפיד על צריכה יומיומית שלהם בכל
שלבי החיים.

נוסף על חשיבותה כמקור לוויטמין A, הבטטה מהווה מקור לשבעה רכיבים תזונתיים לפחות המסייעים בשמירה על בריאות כלי הדם והלב: אשלגן ומגנזיום התורמים לשמירה על רמות לחץ דם תקינות; נוגדי החמצון ויטמין C וויטמין E התורמים למניעת חמצון ה-LDL (הכולסטרול ה"רע"); ויטמין B6 התורם להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם; קרוטנואידים התורמים להפחתת תהליכי חמצון ודלקת; וסיבים תזונתיים המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם.

טחינה


טחינה גולמית היא מחית מגרעיני שומשום. קיימים 2 סוגי טחינה גולמית:
1. טחינה אורגנית רגילה - עשויה מגרגרי שומשום קלויים וקלופים.
2. טחינה משומשום מלא - נקראת לעיתים גם חמאת שומשום,מכילה גרגרי שומשום שלא עברו תהליך קילוף.
סיבים תזונתיים. הבריאה מבין השתיים היא הטחינה המלאה, המכילה כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים שמקורם בקליפה.אותם סיבים מכילים כמות גדולה יותר של ויטמינים ומינרלים ובנוסף מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולהפחתת ספיגת כולסטרול.
חומצות שומן חד בלתי רוויות - מסייעות להעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגופנו, ולכן מסייעות בהגנה מפני מחלות לב וכלי הדם.
סידן - טחינה עשירה בסידן וטחינה מלאה עשירה פי 4 בסידן מטחינה רגילה! הסידן משמעותי ביותר לחיזוק העצם ולצפיפותה.צריכת הסידן משמעותית ביותר בתקופת הגדילה. הוסיפו לתפריט היומי של ילדכם טחינה מלאה: בכריך לבית הספר, במוסקה לארוחת צהריים וכרוטב לסלט בארוחת הערב.
מינרלים נוספים - הטחינה מספקת ברזל, זרחן, מגנזיום ואבץ.

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
עוד כתבות במדור מתכונים עם בטטה - אקונה בטטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.