מקסיקו זה פה: טאקו ובוריטו במילוי בשר בקר

 
בוריטו וטאקו במילוי בשר בקר
בוריטו וטאקו במילוי בשר בקר צילום: אורן נדלר
 
עודכן 09:47 10/03/2016
אורן נדלר

אורן נדלר מסיים את טרילוגיית המתכונים המקסיקניים עם טאקו ובוריטו ממולאים בבשר בקר והמון הפתעות

 
 
 
 
 

הגענו לחלק השלישי והאחרון של הטרילוגיה המקסיקנית. בחלק הראשון הכנו אורז מקסיקני אדום, בחלק השני הכנו שתי סלסות בסיסיות: גוואקמולי ופיקו דה גאיו. עכשיו, בחלק השלישי, נכין מילוי בשרי (מבוסס על בשר טחון) ונשתמש במה שהכנו בפרקים הקודמים כדי ליצור טאקו ובוריטו כהלכתם.

 

למעשה מדובר פה בשתי וריאציות של אוכל רחוב מקסיקני: טורטייה ממולאת. הטאקו יכול להיות מטורטייה נוקשה או רכה מקופלת לשניים (ראו תמונה) ובתוכה מילוי בשרי, סלסות, וירקות טריים, (הנועזים יכולים גם להוסיף גבינת צ'דר ו/או שמנת חמוצה). בוריטו זה אותו הדבר רק בטורטייה גדולה יותר, מגולגלת באופן סגור לגמרי, והמילוי כולל גם אורז (ליתר דיוק במקסיקו המילוי צנוע יותר, בשר ואולי ממרח שעועית, האמריקאים הם אלה שהפכו את הבוריטו לסוג של לאפה ענקית מטורטייה מלאה בכל טוב, ועל כך נודה להם...).


הבשר ששמים בטאקו או בוריטו יכול להיות מגוון, מחזה עוף או סטייק אנטרקוט שלמים צלויים בגריל ופרוסים דק ועד תבשילים שמתבשלים במשך שעות לכדי בשר רך ומתפורר. אני בחרתי להשתמש בבשר בקר טחון בתיבול מקסיקני שקל להכין ומאד נוח "לארוז" אותו בטאקו ובבוריטו.

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

למלית הבשר:
2 כפות שמן זית


1 בצל גדול קצוץ דק


4 שיני שום גדולות קצוצות דק


500 גרם בשר בקר טחון


½ 1 כפות כמון טחון


100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות


1 כפית מלח


½ 1 כוס ציר בקר (רצוי, אבל אפשר להחליף במים)


צ'ילי גרוס - לפי הטעם


לטאקו/בוריטו:
מלית הבשר


אורז מקסיקני אדום


גוואקמולי


פיקו דה גאיו (או סתם פרוסות עגבנייה ובצל)


חסה קצוצה


קונכיות טאקו נוקשות ו/או טורטיות רכות קטנות (קוטר 20 ס"מ) - לטאקו


טורטיות רכות גדולות (לפחות קוטר 25 ס"מ ורצוי אפילו 30 ס"מ) - לבוריטו

 
 

אופן הכנה

מלית הבשר:

  • מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שמזהיב קלות.
  • מוסיפים את השום והכמון ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה אחת.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב והפרדת הבשר כ- 5-8 דקות עד שכל הבשר נפרד לפירורים קטנים ומשחים כולו.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, ציר הבקר (או מים אם אין), מלח וצ'ילי גרוס (לפי מידת החריפות הרצויה לכם) ומערבבים היטב.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע קל (במחבת לא מכוסה) כ- 20 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ותבשיל הבשר מסמיך אך לא מתייבש לגמרי.

 

 

לבניית הטאקו:

  • בתחתית קונכיית הטאקו או במרכז הטורטייה הרכה מניחים כף או שתיים מתבשיל הבשר.
  • מעליו מפזרים כף גוואקמולי וכף פיקו דה גאיו
  • מעליהם מפזרים קצת חסה קצוצה.

 

 

לבניית הבוריטו:

  • מניחים את הטורטייה הגדולה על צלחת.
  • בשליש התחתון (הקרוב אליכם) מניחים כ-3-4 כפות מתבשיל הבשר ומשאירים מרווח של כ- 4 ס"מ משני צדדיו.
  • אחרי הבשר מסדרים פס צר של גוואקמולי ופס צר של פיקו דה גאיו
  • כשכבה שנייה שמים 5-6 כפות אורז אדום.
  • מקפלים את שני צידי הטורטייה על המילוי.
  • מקפלים את החלק הקרוב אליכם של הטורטייה על המילוי (והצדדים המקופלים) וממשיכים לגלגל עד הסוף, עד שנוצר גליל רחב הסגור משני קצותיו (ראו תמונה להמחשה).
  • את הבוריטו רצוי לאפות כ-10 דקות כתנור שחומם ל-180 מעלות על מנת שהטורטייה תקבל פריכות מסוימת והמילוי יחזיר את החום שאבד לו בזמן שטרחתם על הבניה והגלגול.
  • להגשה חוצים את הבוריטו באמצע לשני חצאים.

 

 
שלבי קיפול הבוריטו
שלבי קיפול הבוריטו צילום : אורן נדלר
 

בשבוע שעבר אורן הכין גוואקמולי ופיקו דה גאיו.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
עוד כתבות במדור אוכל מעשי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.