ללא ביצים • שלושה מתכונים למאכלים מוכרים, בלי שימוש בביצים

 
עוגת גזר
עוגת גזר צילום: fotolia
 
עודכן 10:32 20/03/2016
עינת שגיא- בישול בריא

אחרי שהבנו שהביצים הנמכרות בארץ לא תמיד בטוחות למאכל, עינת שגיא ממירה שלושה מתכונים ביתיים שכל אחד מכיר לגרסאות נטולות ביצים וטעימות לא פחות

 
 
 
 
 
לביבות כרישה
לביבות כרישה צילום : fotolia
 

לביבות כרישה

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 15-20 לביבות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


3 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)


2 בצלים


שמן לטיגון


מלח פלפל גרוס


2 כוסות שקדים טבעיים

 

אופן הכנה:

 

  • פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות דקות, ואת הבצלים קוצצים דק.
  • מאדים את הכרישה והבצל בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה) - 20-30 דקות בערך.
  • אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים.
  • מניחים בצד לצינון (כחצי שעה).
  • טוחנים את השקדים דק-דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי).
  • מוסיפים לירקות תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה (עם הידיים) עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • אופים במשך 30 דקות.
  • הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות.

 

 
פשטידת בצל ופטריות
פשטידת בצל ופטריות צילום : fotolia
 
 

פשטידת בצל ופטריות

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: שעה וחצי | תבנית פאי עגולה או מרובעת | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


6 בצלים (כ-750גרם) קצוצים


2 סלסילות פטריות קצוצות


כוס קמח חומוס או קמח עדשים


600 גרם טופו


מלח, פלפל שחור גרוס


שמן זית לטיגון הירקות

 

אופן הכנה:

  • לחמם את השמן בסיר. להוסיף את הבצלים ולטגן עד שהבצלים שקופים וטיפה מוזהבים. לערבב ולהוסיף מעט מים מדי פעם על מנת למנוע הידבקות.
  • כשהבצלים רכים ושקופים, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, עד שהפטריות מתרככות - וכל הנוזלים התאדו. חשוב מאוד שלא יהיו נוזלים, אחרת הפשטידה לא תהיה יציבה. אם בכל זאת יש נוזלים, רצוי להעביר את הירקות למסננת לכמה דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מפוררים את הטופו בקערה או חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם ממרחי.
  • מוסיפים לטופו את הבצלים והפטריות, קמח החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית וממלאים בתערובת הפשטידה.
  • מכניסים לתנור ל-50 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
  • רצוי לתת לה להצטנן כמה שעות (או כמה שאפשר) לפני שאוכלים, כדי שתתייצב

 
עוגת גזר
עוגת גזר צילום : fotolia
 

עוגת גזר

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה כולל: 50 דקות | כמות מנות: תבנית אינגליש קייק או 12 מאפינס | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


רבע כוס סילאן ללא תוספים


1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים (או תפוח מרוסק בבלנדר עם קצת מים)


3 כפות מייפל אמיתי (לא סירופ בטעם מייפל!)


1/2 כוס גזר קלוף ומגורר (2 גזרים קטנים או גזר אחד גדול)


כוס קמח חיטה/כוסמין מלא


כפית קטנה סודה לשתייה


כפית קינמון טחון


חופן אגוזי מלך שבורים גס


5-6 תמרים מסוג מג'הול קצוצים לקוביות קטנות


כפית חומץ תפוחים טבעי


2 כפות שמן

 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים סילאן, רסק תפוחים ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים גזר ומערבבים (בשלב הזה מוסיפים את הג'ינג'ר למי שרוצה).
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקינמון והסודה לשתייה ומוסיפים בהדרגה לרטובים.
  • מוסיפים את האגוזים והתמרים ומערבבים שוב.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך לשמן).
  • יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות. (בתבנית מאפינס זמן האפייה בסביבות 20 דקות - גם מאוד תלוי בתנור
  • שומרים את העוגה במקרר.

 

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.