טעים וקל: "פיצת" טורטיה טבעונית

 
"פיצת" טורטיה טבעונית
"פיצת" טורטיה טבעונית צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 10:03 24/03/2016
רותה פפיאשוילי

כשאין זמן להכין בצק פיתה, טורטיה מוכנה היא פיתרון מצוין! כאן היא עם ממרחים ואנטיפסטי טעימים במיוחד, שיוצרים ארוחה מלאה וטעימה

 
 
 
 
 

טורטייה היא סוג של לחם עגול, דק ושטוח. בצק הטורטייה עשוי תירס או קמח חיטה דקיק ואינו מכיל שמרים.

כאן אנחנו משתמשים בבצק כבסיס לפיצה, תהליך העבודה קצר והפיצה יוצאת קריספית... ממכר.
אפשרי להשתמש בממרחים קנויים מאיכות טובה, אבל הגרסה שמכינים לבד בבית טעימה יותר ובלי חומרים משמרים כלל. זה לא מסובך ברגע שמבינים את העיקרון.


באותה שיטה אפשרי להכין ממרח כמעט מכל ירק שאתם אוהבים ו"לשחק" עם הצבעים והטקסטורות.. עם ילדים אפשרי להכין פרצופים/ ציורים ממש.


כל אנטיפסטי וממרח מתאים גם לשימוש בסנדביצ'ים או כפתיח לארוחה לצד לחם טוב

 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 6 פיצות גדולות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

6 טורטיות מאיכות טובה (אפשרי להשתמש גם בלאפות דקות)

 

לממרח פלפלים:

4 פלפלים אדומים (אפשרי גם צהובים או כתומים)


2 שיני שום


2 כפות שמן זית


1 כף חומץ בלסמי(אפשרי לוותר אם לא אוהבים)


מלח ופלפל שחור

 

לממרח חצילים:
1 חציל בינוני (רצוי בלאדי)


2 כפות שמן זית


לימון מ- 1/3 לימון (לא חובה)


1-2 שיני שום כתושות (לפי הטעם)


מלח גס

 

לאנטיפסטי בצל סגול:
2 בצלים סגולים - מקולפים ושטופים


כף שמן זית


מלח


פלפל שחור


כף בלסמי

 

לאנטיפסטי בטטה:
1 בטטה בינונית עם הקליפה


פלפל שחור


מלח


כף שמן זית

 

להגשה:
חופן רוקט/בייבי/נבטים


מקלות מעץ

 
 

אופן הכנה

מכינים את ממרח הפלפלים:

 

  • חוצים את הפלפלים, קוטמים את הראש ומוציאים את הגרעינים.
  • מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני(180 מעלות).
  • לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים ומעבירים למעבד מזון. (שומרים פלפל אחד לשימוש כאנטיפסטי בפיצה).
  • מוסיפים את השום וטוחנים לעד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

 

*** אפשר לשמור עד שבוע במקרר

 

מכינים את ממרח חצילים:

  • קולים את החצילים על הגז מכל הכיוונים. (אפשרי לקלות את החציל בתנור - ע"י הפעלת הגריל העליון - לגרסא נקייה יותר, אך אני מעדיפה את הגרסה של הגז -החריכה על האש מוסיפה לה טעם מעושן).
  • מקלפים את החצילים וטוחנים טחינה גסה בבלנדר או מועכים עם מזלג, ושמים בתוך קערה.
  • מוסיפים את מיץ הלימון,שיני השום הכתושות, השמן, המלח והפלפל השחור.
  • מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

** אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר

 

 

מכינים את האנטיפסטי בצל סגול:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • קולפים את הבצל, שוטפים ומייבשים.
  • חוצים כל בצל ל-6-8 ירחים ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה.
  • בוזקים את השמן (אפשרי גם למרוח עם מברשת) ואת הבלסמי.
  • זורים את המלח והפלפל.
  • מעבירים לתנור ל- 20-30 דק' עד שהבצל מקבל צבע זהוב וחרוך מעט בקצוות.
  • מוציאים ומצננים עד לשימוש.

***אפשרי לשמור במקרר עד שבוע

 

לאנטיפסטי בטטה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
שוטפים את הבטטה היטב עם הקליפה
מייבשים וחתוכים אותה לעיגולים בעובי של כ- 1 ס"מ
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר ומורחים כל בטטה בשמן זית
בוזקים את המלח והפלפל
מכניסים לתנור ל- 20-25 דק' עד שהבטטה מתרככת (חשוב שלא תהיה רכה מידי)
מוציאים ומצננים עד לשימוש
***אפשרי לשמור במקרר עד שבוע


להרכבת המנה:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • מניחים כל טורטייה על תבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים כל טורטייה בממרח שאוהבים בנדיבות.
  • מסדרים רצועות/עיגולים/ירחים של אנטיפסטי.
  • אופים בתנור כ- 10-15 דק' עד שהבצק נראה קריספי.
  • מוציאים, חותכים למשולשים ומגישים.

 

אופציית הגשה: טורטייה מגולגלת לקרואסון חם.

  • מעל הטורטייה החמה מניחים עלים של רוקט/נבטים/עליי בייבי.
  • חותכים למשולשים.
  • מגלגלים כל משולשל מהצד הרחב אל הצד הצר (כמו קרואסון).
  • סוגרים את הקרואסון עם מקל עץ ומגישים.

 

 

 
"פיצת" טורטיה טבעונית
"פיצת" טורטיה טבעונית צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:


טורטייה עשויה מבצק דק שמאוד מתאים לעיטוף/גלגול. יש גם טורטיות מקמח מלא.
בגרסה הזאת אתם מקבלים שילוב של צבעים, מרקמים וטעמים- שגם ילדים יאהבו.
השימוש בחומרי גלם טריים והכנת הממרחים לבד מאפשרת לנו "לשלוט" על המרכיבים במנה הזאת...
מנה מנצחת, מתאימה לאירוח /ארוחה מהירה ומאוד מרשימה.

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.