עוף ממולא באורז ובשר

 
עוף ממולא באורז ובשר
עוף ממולא באורז ובשר צילום: fotolia
 
עודכן 22:38 24/03/2016
נאוה מלכה

מנה עיקרית חגיגית במיוחד של עוף ממולא בתערובת מושלמת של בשר טחון ועוף. גאווה לכל שולחן חג או שבת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

1 כוס אורז


3 עופיונים


500 גרם בשר טחון


3 בצלים


חצי כפית מלח


רבע כפית פלפל שחור


כף שטוחה של אבקת מרק עוף


רבע כפית פפריקה חריפה


רבע כפית בהרט


100 גרם צנובר

 

לציפוי העוף:

2 כפות דבש


כף שטוחה של פפריקה מתוקה


רבע כוס שמן


4 שיני שום כתוש

 

אופן הכנה

 

 

  • קוצצים את הבצלים דק ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.
  • מוסיפים למחבת בשר טחון, מפוררים טוב עם המזלג תוך כדי טיגון.
  • מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה, בהרט וצנוברים, מערבבים טוב ומצננים.
  • מבשלים כוס אורז לפי ההוראות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מאחדים את תערובת הבשר עם האורז המבושל.
  • שוטפים את העופיונים וממליחים את פנים העוף.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את חומרי הציפוי: דבש, פפריקה מתוקה, שמן ושום כתוש.
  • ממלאים את פנים העוף בתערובת הבשר והאורז, סוגרים את החלק האחורי של העופיונים עם נייר כסף ומעסים עם רוטב הדבש את כל העופיונים מבחוץ.
  • מניחים את העופיונים בתבנית אפייה.
  • מוסיפים חצי כוס מים לרוטב דבש שנותר וושופכים לתבנית מסביב לעופיונים.
  • עוטפים עם נייר כסף את התבנית ואופים למשך שעה וחצי.

 

 

 

לספר המתכונים המלא של נאוה מלכה לחצו כאן.


לעמוד הפייסבוק של אמהות מבשלות ביחד לחצו כאן.


 

 
עוד כתבות במדור אמהות מבשלות ביחד - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.