ארוחה מהירה: פילה דג ברוטב סילאן ולימון עם קוביות בטטה

 
דג ברוטב סילאן ולימון עם קוביות בטטה
דג ברוטב סילאן ולימון עם קוביות בטטה צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 13:26 31/03/2016
גיל גוטקין

חוששים להכין דג בבית? המתכון הזה יוכיח לכם שמדובר בקלי קלות. 20 דקות, ויש לכם ארוחה מושלמת וטעימה של דג עסיסי עם בטטות פריכות, ברוטב חמוץ-מתקתק

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

 

4 פילטים (או 8 קטנים) של דג לבן כמו לברק, מוסר, דניס טריים


3 כפות שמן זית


כף זרעי כוסברה טחונים


כפית פלפל שחור


2 כפות סילאן כינרת


3 בטטות


צרור כוסברה


6 כפות מיץ לימון


מלח

 
 

אופן הכנה

  • שוטפים היטב את הפילטים של הדג ומוודאים שלא נשארו עצמות.
  • מערבבים בקערה קטנה כף סילאן יחד עם הפלפל וזרעי הכוסברה הטחונים. מורחים את התערובת על הדגים (לא על הצד של העור) ומניחים בצד.
  • קוצצים את הכוסברה דק ומערבבים עם הכפית השניה של הסילאן, מיץ הלימון ומעט מלח לפי הטעם.
  • מקלפים את הבטטות, שוטפים היטב, וחותכים לקוביות קטנות בגודל ס"מ אחד בערך.
  • מחבבים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, וכשהוא חם מוסיפים את קוביות הבטטה. מטגנים את הקוביות תוך כדי ערבוב מדי פעם 7-10 דקות, עד שהקוביות רכות ומוכנות לאכילה. מעבירים לצלחות ההגשה.
  • מוסיפים למחבת עוד כף שמן זית, מחכים מעט שתתחמם ומוסיפים את הדג, עם הצד של העור כלפי המחבת.
  • מטגנים על הצד הזה כ-2 דקות, הופכים בזהירות ומטגנים על הצד השני 2 דקות נוספות.
  • מניחים את הדגים על קוביות הבטטה בצלחות ומפזרים מעל מעט מתערובת הרוטב והפטרוזיליה (לא לשכוח גם לפזר מעט מנוזלי הרוטב!).
 

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סילאן - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.