רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים

 
רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים
רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים צילום: סיון אברג'יל אוחיון
 
עודכן 15:13 01/04/2016
סיון אברג'יל אוחיון

המתכון הפשוט והמושלם לרולדת מפנקת עם בשר, פטריות וצנוברים, שאתם חייבים להכין לארוחת השבת

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

חצי קילו בשר טחון מעורב (70% בקר, 30% עוף)


 

חבילת בצק עלים מרודד מופשרת


קופסה וחצי של פטריות שמפניון חתוכות משומרות


מעט צנוברים קלויים


מעט שקדים מולבנים פרוסים


1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות


1בצל גדול קצוץ דק


1 צרור כוסברה קצוצה דק


מעט שמן


ביצה אחת לציפוי


מעט שומשום

 

לתיבול:

מלח


מרק עוף


פלפל שחור


מעט כורכום


מעט פפריקה


מעט כמון


מעט פירורי לחם


תבלין לקציצות ראס אל חנות/אגוז מוסקט

 

 

אופן הכנה

 

  • מערבבים את הבשר טחון בקערה עם הבצל קצוץ, הכוסברה הקצוצה ומעט שמן.
  • מוסיפים מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט פפריקה, מעט כמון, מעט פירורי לחם, ותבלין לקציצות ראס אל חנות או אגוז מוסקט. (מי שאוהב יכול להוסיף גם מעט קינמון). מערבבים היטב.
  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קוביות הגמבה יחד עם הפיטריות.
  • מוסיפים למחבת את הבשר המתובל ומועכים את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן כדי שלא יהיו גושים. מטגנים עד שהבשר מחליף את ציבעו והפיטריות משחימות. מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן מעט.
  • פורסים את בצק העלים המופשר למלבנים. ממלאים במלית הבשר וסוגרים לרולדה (סוגרים קצה אחד על הקצה השני ומהדקים היטב עם האצבע או באמצעות שיניי מזלג).
  • מורחים על הרולדות ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים בתנור כ-30 עד 35 דקות, עד שהבצק זהוב ושחום.

 

 

 

לספר המתכונים המלא של סיון לחצו כאן.


לאתר של אמהות מבשלות ביחד לחצו כאן.


 

 
עוד כתבות במדור אמהות מבשלות ביחד - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.