פלפלים ממולאים אורז ובשר

 
פלפלים ממולאים אורז ובשר
פלפלים ממולאים אורז ובשר צילום: אורטל עמרם פורטלאונה
 
עודכן 15:36 01/04/2016
אורטל עמרם פורטלאונה

המתכון הקלאסי לפלפלים ממולאים באורז ובשר, בגרסא ביתית וטעימה במיוחד, בדיוק כמו שאמא וסבתא היו מכינות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 4-5 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

חצי קילו בשר טחון


8 גמבה


1 כוס אורז


1 עגבנייה


1 בצל


2 שיני שום


רבע צרור כוסברה ופטרוזליה


1 כף רסק עגבניות


חצי כפית תבלינים (פלפל שחור מרק עוף פפריקה מתוקה כורכום מלח)
1 כפית קינמון


4 עגבניות מגורדות


1 בצל קצוץ


3 כוסות מים רותחים


1 תפוח אדמה חתוך לרבעים

 

אופן הכנה

 

 

  • מבשלים כוס אורז במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים.
  • שמים בקערה את הבשר טחון, האורז, כף רסק תבלינים, עגבנייה קצוצה, כוסברה, פטרוזליה והקינמון ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • ממלאים את הגמבות בתערובת הבשר ומניחים בצד.
  • לוקחים סיר רחב ומטגנים בו בצל במעט שמן. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואותם תבלינים כמו ששמנו בבשר יחד עם 2 כפות רסק עגבניות ומערבבים היטב.
  • מסדרים את הפלפלים בסיר אז יוצקים בצידי הסיר את המים. מסדרים את רבעי תפוח האדמה. מפזרים מעל את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים.
  • מבשלים כ-40 דקות, עד שהאורז רך.

 

 

 

לספר המתכונים המלא של אורטל לחצו כאן.


לאתר של אמהות מבשלות ביחד לחצו כאן.


 

 
עוד כתבות במדור אמהות מבשלות ביחד - כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.