פילה אמנון אפוי עם ירקות

 
פילה אמנון אפוי עם ירקות
פילה אמנון אפוי עם ירקות צילום: יח"צ
 
עודכן 10:21 07/04/2016
אוכל ורק אוכל

מתכון פשוט וקל לארוחה מלאה של פילה אמנון אפוי עם ירקות בתנור, שגם הילדים יכולים לעזור להכין

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

חלק עליון (נטול עצמות) של פילה מקרפיון במשקל 800 גרם (ניתן לבקש ממוכר הדגים לחתוך ולנקות את הדג)

 

לציפוי:
2 ביצים


2 שיני שום כתושות


2 כפות פטרוזיליה קצוצה


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי


1 כוס קמח תפוחי אדמה


1 כוס שקדים פרוסים


2 כוסות שקדי מרק כשרים לפסח


שקית אישית של חטיף צ'יפס

 

 

2 נתחי פילה אמנון במשקל 120 גר' כל אחד (כדאי לבקש ממוכר הדגים לנקות ולחתוך את הדג)


1 בצל קטן פרוס


1 לימון (½ פרוס לפרוסות דקות ו- ½ סחוט)


1 גבעול סלרי פרוס דק


עלים מגבעול סלרי אחד, קצוצים


4 שיני שום פרוסות דק


½ כוס פטרוזיליה קצוצה


1 עגבנייה פרוסה לפרוסות


1 קישוא פרוס לפרוסות


½ כפית מלח גס


½ כפית סומאק (לא חובה)

 
 

אופן הכנה

  • על נייר אפייה מניחים את פילה האמנון ומעליו מסדרים את הירקות הפרוסים ועשבי התיבול.
  • ממליחים ומזלפים מעל לדג והירקות את מיץ הלימון.
  • סוגרים את נייר האפייה באופן הרמטי, בצורת מעטפה, ואופים בתנור, בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.