קבב דג קלאסי וביתי

 
קבב דג
קבב דג צילום: יח"צ
 
עודכן 10:10 10/05/2016
רחל בן אלול

הבשלנית רחל בן אלול מכינה קבב דגים עם כרישה וכרובית, בגרסא שכל אחד יכול להכין בבית

 
 
 
 
 

רוצים את המתכון גם לגרסא של אביב משה? לחצו כאן

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | 5 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

 

פילה אמנון ללא עור ועצמות טחון-חצי ק"ג


כרישה - 1 יח' רק הלבן קצוץ דק


שום קצוץ - 3 שיניים


גרגירי כוסברה קלויים- 20 גר'


גרגירי חרדל לבן קלויים - 10 גר'


פטרוזיליה קצוצה- 50 גר'


כוסברה קצוצה- 30 גר'


טחינה "הר ברכה" -40 גר'


מיץ לימון טרי- מלימון אחד


מלח


שום שן- 1 יח'


כרובית - 7 פרחים


חציל שרוף על אש גלויה- 1 יח'


פטרוזיליה מופרדת-10 עלים


כוסברה מופרדת- 10 עלים


תלתלי בצל ירוק- 1 יח', רק הירוק


צנונית רבעים- 3 יח'


עגבניה קוביות ללא קליפה וללא גרעינים- 2 יח'


מיץ לימון טרי- לימון אחד


מלח


צ'ילי ירוק חריף- חצי יחידה פרוס דק

 

 

אופן הכנה

 

  • קוצצים כרישה דק מאוד, מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים את הכרישה על אש נמוכה כחצי שעה, לקראת סוף האדוי מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לאדות מספר דקות ומקררים .
  • קולים במחבת גרגירי כוסברה וגרגירי חרדל וטוחנים במטחנת תבלינים.
  • מכינים את הקבב, מערבבים בקערה את הדג הטחון, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, מלח, תבלינים טחונים,וכרישה מאודה, יוצרים קציצות דג .
  • מחממים שמן עמוק ומטגנים כרובית עד לקבלת צבע שחום.
  • מכינים טחינה ,עם שן שום , מיץ לימון טרי מים ומלח.
  • שורפים חציל על אש גלויה , ומוציאים את הליבה של החציל.
  • בקערה מערבבים צנוניות,קוביות עגבניה, מלח, מיץ לימון ,שמן זית ועשבי תיבול.
  • מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את קבב הדג.
  • להרכבת המנה: מניחים בתחתית הצלחת טחינה , כרובית מטוגנת , קבב דג ועליו סלט צנונית ועגבניות.

 

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.