מושט בקארי ירוק עם חצילים ואפונה

 
מושט בקארי ירוק עם חצילים ואפונה
מושט בקארי ירוק עם חצילים ואפונה צילום: אסף אמברם
 
עודכן 11:51 20/09/2016
עז תלם

מנה מפוארת כמו במסעדה, שמכינים בלי הרבה מאמץ. עז תלם מלמד אתכם את כל השלבים לקארי ירוק כמו שצריך, אבל בבית

 
 
 
 
 

המנה הזאת היא מנה מפוארת, שמכינים בממש כלום מאמץ. היא מתחילה בהכנת ממרח קארי ביתי - וכאן שיתפתי במתכון פטנט שלי, בון החזרתי ממתכון קלאסי של קארי תאילנדי את כל המרכיבים שקשה להשיג (למונראס, קפיר ליים, גלנגל, שאלוט ועוד). ניתן כמובן להשתמש בקארי ירוק קנוי במקום להכין בעצמכם, אבל הביתי הרבה יותר רענן ומלא צבע.


אם לא גדלתם ונולדתם בתאילנד, לא תרגישו בחסרונם. כדאי ורצוי להשתמש ברוטב דגים במקום מלח להכנת התבשיל - שלא בימי פסח. מכיוון שגם לא קל למצוא וגם כשרותו לפסח מוטלת בפסק, ציינתי מלח במרכיבים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעה | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לממרח הקארי:
חתיכה גדולה של שורש ג'ינג'ר, קלופה וחתוכה גס


5-6 שיני שום, קלופות


1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך גס


1/2 צרור כוסברה, חתוך גס


1 חבילה קטנה בזיליקום (5-8 גבעולים), קצוצים גס (עם הגבעולים!)


2-4 פלפלים חריפים ירוקים, חתוכים גס (שימוש בזרעי הפלפל נתון לשיקול דעתכם)


קורט נדיב של מלח גס


1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

לחציל:
1 חציל טרי קטן, חתוך לקוביות גדולות (בערך 3 ס"מ)


4 כפות שמן זית

 

להמשך המנה:
כף שמן זית (אפשר גם שמן קוקוס)


2-4 כפות מממרח הקארי ירוק (תלוי כמה אתם אוהבים)


1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס


½ כוס (120 מ"ל) מים


כף רוטב סויה כשר לפסח (רשות)


1 עלה קפיר ליים טרי או מיובש (רשות)


1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום


חופן (בערך 100 גרם) אפונה קפואה, אין צורך להפשיר


400 גרם פילה מושט (מדג ששקל 700-800 גרם), ללא עור, חתוך לקוביות גדולות


מלח


עלי בזיליקום, להגשה

 

 
 

אופן הכנה

לחציל:

  • חותכים את החציל לקוביות.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את השמן ואופים בחום של 180 מעלות 20-25 דקות, עד שקוביות החציל התרככו והזהיבו מעט.

 

 

לממרח:

  • שמים את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים לממרח. אפשר לשמור בהקפאה עד שמוכנים להשתמש.

 

לתבשיל הקארי:

  • מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית גבוהה כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח. מוסיפים את קרם הקוקוס בהדרגה, 3-4 כפות בכל פעם, בין הוספה להוספה מערבבים היטב עד שהממרח נטמע היטב. מוסיפים את המים ובוחשים היטב.
  • מוסיפים את הקפיר ליים (אם משתמשים), הסויה (אם משתמשים) והסוכר, ואז את האפונה הקפואה. מבשלים כ-4 דקות בבעבוע עדין, עד שהאפונה מבושלת וטעימה, ואז מוסיפים את החצילים ופיסות הדג. אם צריך, מוסיפים עוד קרם קוקוס או מים לכיסוי.
  • טועמים את הרוטב ומוסיפים מלח ועוד מהסוכר לפי הצורך עד שהטעמים מתאזנים.
  • מבשלים מעל להבה נמוכה 4-6 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • מעבירים לצלחות הגשה, מעטרים בעלי הבזיליקום ומגישים, יחד עם אורז.

 

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.