קציצות קרפיון ברוטב מנגולד ולימון

 
קציצות קרפיון ברוטב מנגולד ולימון
קציצות קרפיון ברוטב מנגולד ולימון צילום: אסף אמברם
 
עודכן 17:32 13/04/2016
עז תלם

חשבתם שקציצות קרפיון זה רק גפילטע פיש? עז תלם מכין קציצות מהירות וטעימות בהשראה יוונית עם מנגולד ולימון, שאתם חייבים לנסות

 
 
 
 
 

כשאומרים 'קרפיון טחון', רק מנה אחת עולה לראש: גפילטע פיש.

 

אבל במנה הזו הקרפיון מקבל בגדים חדשים ורעננים הרבה יותר. הפעם הכנתי ממנו קציצות מהירות (שהן יותר קבבונים מאשר קציצות) שמתבשלות בישול קצרצר ברוטב מנגולד ולימון בהשראה יוונית. טיגון הקציצות נותן להן טעם וצבע שבגפילטע.. אין.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 3-4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

לקציצות:
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ היטב


400 גרם פילה קרפיון טחון (בלי האדרות!)


3-4 כפות שקדים טחונים (או שקדים פרוסים שמועכים)


מלח ופלפל שחור גרוס


שמן, לטיגון חצי עמוק

 

לרוטב:
3 כפות שמן זית


4-5 שיני שום, פרוסות דק


1 צרור עלי מנגולד


חצי כוס מים


מיץ מחצי לימון

 

 
 

אופן הכנה


  • מערבבים את כל המצרכים לקציצות. לשים את התערובת מעט ובעזרת ידיים רטובות יוצרים מהן קציצות בגודל כדור פינג פונג. אמורות לצאת 16 קציצות בערך.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • מטגנים את הקציצות בשני סבבים, 2 דקות מעל צג או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

 

לרוטב:

  • מסירים את השליש התחתון של המנגולד - שמכיל בעיקר גבעולים (ניתן להשתמש בהם למרקים וצירים במקום סלרי).
  • את שאר המנגולד חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ בערך
  • במחבת רחבה או סיר בגודל בינוני מחממים את שמן הזית יחד עם השום. מטגנים כחצי דקה או עד שהשום מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את רצועות המנגולד ואת המים ומבשלים מעל להבה 3 דקות אגב ערבוב מתמיד, עד שהעלים התרככו ואיבדו מרבית נפחם.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח, ואז מניחים את הקציצות בין העלים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 2-3 דקות, רק עד שקציצות הדגים התבשלו לחלוטין. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד מלח ולימון.
  • מגישים מיד, עם עוד לימון טרי אם רוצים.

 

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.