טראפלס שוקולד על מקל קינמון

 
טראפלס שוקולד על מקל קינמון
טראפלס שוקולד על מקל קינמון צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 09:18 14/04/2016
רותה פפיאשוילי

קינוח קטן ושובבי שכל האורחים יאהבו: טראפלס קטנים משוקולד מריר על מקלות קינמון. ויש גרסא גם למבוגרים וגם לילדים!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי (יום מראש) | 30 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

לטראפלס:
1 מיכל שמנת צמחית (250 מ"ל)


¼ כפית מלח


400 גר' שוקולד מריר באיכות טובה


20 גר' מרגרינה


קליפה מגוררת מתפוז אחד


2 כפות ברנדי/ליקר תפוזים

 

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר/ לבן (פרווה)


2 כפות שמן קנולה (30 מ"ל)


 

להרכבה:
30 מקלות קינמון קצרים


קקאו, לאיבוק הידיים


תוספות אופציה: אגוזי לוז מסוכרים ("ברס" - אפשר להשיג בחנויות המתמחות), שברי פולי קקאו, סוכריות - לגרסת טראפלס לילדים (ללא ברנדי),

 

 
 

אופן הכנה

לטראפלס:

  • מחממים בסיר שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את המרגרינה וטורפים במטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • מכניסים פנימה קליפת תפוז וברנדי (או כל טעם אחר שתבחרו) ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית מלבנית קטנה, מרופדת בנייר אפיה. מכסים בנייר כסף ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות עד שהתערובת מתקשה.
  • מוציאים את מלבן השוקולד מהתבנית ופורסים לריבועים שווים בעזרת סכין טבולה במים רותחים
  • בידיים מאובקות בקקאו מגלגלים את הריבועים לכדורים קטנים.
  • בידיים נקיות נועצים מקל קינמון במרכז כל כדור, מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (על ראש הכדור כשהמקל כלפי מעלה).
  • מחזירים למקפיא לשעה עד להתקשות.

 

 

לציפוי:

  • ממיסים את השוקולד על אדים ורק אחרי שהוא נמס לגמרי מוסיפים את השמן, טורפים היטב ומניחים לציפוי להתקרר לטמפרטורת החדר
  • אוחזים המקל הקינמון ומטביעים את הטראפלס בציפוי השוקולד. מנערים קצת כדי לאפשר לעודפי הציפוי לטפטף חזרה לקערה ומניחים שוב על הראש, על נייר האפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקה לציפוי קשיח ודקיק.
  • במידה ורוצים להוסיף אגוזים מסוכרים ("ברס") או פולי קפה טחונים - טובלים בשלב זה את תחתית מקל הקינמון בתוספת הרצויה.
  • שומרים במקפיא עד כחצי שעה לפני הגשה. מגישים את הקינוח קר.

 


לגרסת טראפלס לילדים: מוותרים על הברנדי ומוסיפים חבילה של סוכריות קופצות או שברי עוגיות ובשלב הציפוי מצפים בסוכריות צבעוניות

 

 
טראפלס שוקולד על מקל קינמון
טראפלס שוקולד על מקל קינמון צילום : גיל גוטקין
 

וקצת על הבריאות במתכון:


שוקולד מריר - הינו בעל תכונות מאוד מומלצות לגופנו.


עוזר בהגנה מפני השמש, הוא טוב לעור שלנו: יש בו אנטי־אוקסידנטים שמגנים עלינו מפני נזקי ה־UV.


עוזר בהפחתת תסמיני PMS בשוקולד מריר יש מגנזיום, מינרל שעוזר בהפחתת תסמינים קדם וסתיים: התכווצויות, עייפות ודיכאון.


תורם לתחושת השובע: שוקולד עשיר בסיבים תזונתיים שידועים בתרומתם לתחושת השובע, ומי שמרגיש שבע אוכל פחות.

 

מאזן את פעילות הלב: הלב של אוכלי שוקולד מקבל יופי של שירות: לחץ דם נמוך יותר, ירידה בערכי הכולסטרול הרע (LDL) והסיכויים למחלות לב קטנים בהתאם. בשוקולד מריר יש אלמנט אנטי דלקתי שמסייע בהפחתת סיכונים קרדיווסקולריים.


עוזר בהפחתת השיעול: תאוברומין (אלקלואיד של צמח הקקאו) המצוי בשוקולד, מפחית את פעילות עצב הווגוס, החלק במוח שאחראי על הפעלת התקפות השיעול הבלתי נגמרות.


עושה מצב רוח טוב: בשוקולד מריר יש רכיבים טבעיים שתורמים לתחושת אופוריה. אוכלי שוקולד גם מדווחים כי הם מרגישים מתוחים פחות. בשוקולד יש רכיבים שמאזנים את הגוף ומעכבים את שחרור הורמוני המתח.

 

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.