פבלובה עם תותים, סילאן ושקדים

 
פבלובה עם תותים, סילאן ושקדים
פבלובה עם תותים, סילאן ושקדים צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 13:41 14/09/2016
גיל גוטקין

קינוח הפרווה הכי טעים שיש! פבלובה פריכה עם קצפת מעורבבת בקרם תותים, תותים טריים וסילאן מתוק. לשולחן החג או בכל פעם שרוצים להתפנק

 
 
 
 
 

מי לא אוהב פבלובה? קינוח שמכינים בקלות יחסית, והוא מפואר וטעים. הפעם בגרסה פרווה, שגם תתאים לכל שולחן חג או ארוחה חגיגית.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים | 10-12 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

4 חלבונים


200 גרם אבקת סוכר


400 גרם תותים


כף מיץ לימון


כף קורנפלור


2 פחיות קרם קוקוס (מעל 18 אחוזי שומן) שנשמרו היטב בקירור לפחות לילה (בגרסה חלבית: 250 מ"ל שמנת מתוקה)


רבע כוס סילאן תמר כנרת


50 גרם שקדים פרוסים


מעט עלי נענע קטנים לקישוט

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-100 מעלות
  • בקערת המיקסר מניחים את החלבונים ואבקת הסוכר, ומתחילים להקציף עם בלון ההקצפה במהירות נמוכה, עד שאבקת הסוכר נטמעת היטב.
  • מגבירים את המיקסר למהירות גבוהה וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף לבן ויציב מאוד.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מעבירים אליה את הקצף ומעצבים בצורה חופשית בעזרת מרית או כף לעיגול גדול ולא גבוה, עם שקע גדול בפנים ודפנות מעט גבוהות (כדי למלא אחר כך בקצפת).
  • מעבירים לתנור ואופים כשעתיים, עד שהמרנג קשה ויציב, אבל נזהרים שלא יזהיב ויישרף. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר בלי לגעת בו.
  • בזמן שהמרנג בתנור, קוצצים כחצי מכמות התותים לריבועים קטנים וטוחנים בעזרת מעבד מזון או בלנדר (אם אין, אפשר גם עם מועף פירה, אבל להקפיד למעוך היטב).
  • מעבירים את רסק התותים לסיר קטן, מוסיפים את מיץ הלימון והקורנפלור, ומבשלים 8-10 דקות, עד שהרסק מסמיך מעט. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקררות.
  • קולים על מחבת יבשה את פרוסות השקדים, ומניחים בצד להתקררות.
  • כשהמרנג מוכן והתקרר, מוציאים מהמקרר את פחיות קרם הקוקוס, פותחים אותן, ומעבירים בזהירות, בעזרת כף, את החלק הקשה שהאסף בכל אחת מהפחיות (שומן הקוקוס). נזהרים לא להכניס אל המיקסר גם את הנוזלים שבפחיות, אלא רק את החלק המוצק.
  • מקציפים במהירות גבוהה עם בלון ההקפצה את שומן הקוקוס לקצפת יציבה (אם מכינים גרסא חלבית, פשוט מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת).
  • מעבירים חלק מרוטב התותים שהכנו אל קערת המיקסר עם הקצפת, ובעזרת מרית מקפלים אותה בכמה תנועות בודדות ליצירת "פסים" של רוטב בקצפת. לא מערבבים יותר מדי כדי לא ליצור תערובת אחידה.
  • יוצקים את כל הקצפת אל השקע שהכנו במרנג האפוי, מפזרים את שאר רוטב התותים, מפזרים את חצאי התותים שנשארו ואת פרוסות השקדים הקלויות ומזלפים את הסילאן בצורה חופשית. מקשטים בעלי הנענע.

 

 
פבלובה עם תותים, סילאן ושקדים
פבלובה עם תותים, סילאן ושקדים צילום : גיל גוטקין
 

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סילאן - כל הכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.