הכל בסדר - מתכוני פסח, והפעם: הקינוח

 
ליפתן פירות אקזוטיים
ליפתן פירות אקזוטיים צילום: גיל גוטקין
 
עודכן 11:42 15/04/2016
זמי שרייבר - מסעדת סנדר

מחפשים מה להכין לחג? מסעדת סנדר מסדרת אתכם עם מתכונים לסדר פסח מלא, כל פעם בשתי גרסות, הקלאסית ואחת משודרגת. והפעם: ליפתן! קומפוט פירות יבשים קלאסי או לפתן פירות אקזוטיים?

 
 
 
 
 

ההכנות לארוחה של פסח הן תמיד סוג של כאב ראש. האם הולכים על המתכונים הקלאסיים של סבתא? האם מנסים מאכלים חדשים וקצת יותר מודרניים? זמי שרייבר ממסעדת סנדר יגיש לכם במשך כל השבוע מתכונים לארוחת חג מושלמת, וכל מה שנשאר זה לבחור אם מכינים את הגרסא הקלאסית או אחת מתוכחמת קצת יותר.

 

והפעם: הקינוח. מי לא מחכה לליפתן של סבתא בסוף הארוחה? אז אתם יותר אנשים של קומפוט מפירות יבשים או לפתן מפירות אקזוטיים יותר?

 

מתכון לקומפוט פירות יבשים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 40 דקות | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

 
קומפוט קלאסי
קומפוט קלאסי צילום : גיל גוטקין
 

מצרכים

100 גרם תפוח עץ יבש


100 גרם צימוקים לבנים


150 גרם שזיפים גדולים מיובשים שחורים


50 גרם אבקת ג'לי בזק בטעם תות


200 גרם סוכר


מיץ סחוט משני לימונים


3 ליטר מים


ניתן להוסיף 100 גרם משמש יבש אם אוהבים.

 
 

אופן הכנה

 

  • שוטפים את הפירות היבשים ומשרים במים פושרים כרבע שעה.
  • בסיר עמוק מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים את הפירות ומביאים שוב לרתיחה.
  • מוסיפים את אבקת הגלי וממיסים.
  • מוסיפים סוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים למשך כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • מצננים ומעבירים למקרר. מגישים קר בכוסות הגשה.

 

 
קומפוט קלאסי
קומפוט קלאסי צילום : גיל גוטקין
 

מתכון לליפתן אקזוטי

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 40 דקות | 8 מנות | רמת קושי: קל

 
ליפתן פירות אקזוטיים
ליפתן פירות אקזוטיים צילום : גיל גוטקין
 

מצרכים

100 גרם אננס יבש


100 גרם פאפיה יבשה


100 גרם קיווי יבש


50 גרם דובדבנים טריים בעונה ללא חרצנים


50 גרם מיקס פירות יער. ניתן גם להשיג קפוא לא בעונה


200 גרם סוכר


50 גרם סירופ פירות יער


מקל וניל חצוי


מיץ סחוט משני לימונים


3 ליטר מים

 

אופן הכנה

 

  • שוטפים את הפירות היבשים ומשרים במים פושרים כרבע שעה.
  • בסיר עמוק מביאים לרתיחה את המים.
  • מוסיפים את הפירות ומביאים שוב לרתיחה.
  • מוסיפים את סירופ פירות היער את הסוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים למשך כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • מצננים ומעבירים למקרר. מגישים קר בכוסות הגשה.

 

 
ליפתן פירות אקזוטיים
ליפתן פירות אקזוטיים צילום : גיל גוטקין
 

המתכונים של מסעדת סנדר לשתי גרסאות של קניידלעך נמצאות כאן

המתכונים של מסעדת סנדר לשתי גרסאות של סלט נמצאות כאן

המתכונים של מסעדת סנדר לשתי גרסאות של צימעס נמצאות כאן
המתכונים של מסעדת סנדר לשתי גרסאות של מנת הבשר נמצאות כאן

רוצים עוד מתכונים לפסח? לחצו כאן!

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.