פילה אמנון על פירה תרד וירקות ירוקים

 
פילה אמנון על פירה תרד וירקות ירוקים
פילה אמנון על פירה תרד וירקות ירוקים צילום: יח"צ
 
עודכן 17:59 18/04/2016
רחל בן אלול

הבשלנית רחל בן אלול מכינה מנת דג מיוחדת, עם פירה תרד טעים במיוחד וירקות מוקפצים

 
 
 
 
 

רוצים את המתכון גם לגרסא של אביב משה? לחצו כאן

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | 3 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

פילה אמנון-3 יח' חתוך לחצי


שום- 3 שיניים קצוצות


מלח


פלפל שחור גרוס


טימין


חמאה


שמן זית


תרד - 1 ק"ג


לימון


בצל לבן- 1 יחי גדול קצוץ


ראשי אספרגוס- 6 יח'


שעועית ירוקה- 200 גר'


ארטישוק- 3 יח'

 
 

אופן הכנה

  • מנקים את התרד , חולטים 10 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח, מקררים היטב מסננים וסוחטים את התרד מהמים.
  • מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל הקצוץ עד שקיפות, מוסיפים את השום הקצוץ ממשיכים לאדות עוד כדקה , מוסיפים 2 כפות מי ברז ומאדים עד לאידוי כל הנוזלים, מכניסים לפריזר לקירור.
  • טוחנים בבלנדר את התרד החלוט, הבצל והשום המאודים ומעט מים עד לקבלת קרם תרד חלק, מתבלים במלח.
  • מנקים את הארטישוק מעלים עד שנשאר רק "לב" הארטישוק ומבשלים בסיר עם מים, ומלח עד ריכוך , מקררים ומנקים את "לב" הארטישוק משערות , חותכים לאורכו לשניים.
  • מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח וחולטים את ראשי האספרגוס והשעועית הירוקה, מעבירים למי קרח.
  • מחממים מחבת עם חמאה, מקפיצים קלות את האספרגוס ,שעועית ירוקה ולבבות הארטישוק כל ירק בנפרד ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  • מחממים מחבת נוספת עם שמן זית, מניחים את פילה האמנון מתובל במלח ופלפל שחור תחילה על צידו עם העור עד השחמה והופכים את הפילה לצידו השני.
  • להרכבת המנה: מניחים על הצלחת שעועית ירוקה ,לצידה חצי לב ארטישוק ממולא בפירה תרד, פילה של אמנון, ראש אספרגוס.

 
עוד כתבות במדור ספיישל דג טרי - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.