גם בחג: גרנולה לפסח

 
גרנולה לפסח
גרנולה לפסח צילום: אפרת מוסקוביץ'
 
עודכן 14:05 21/04/2016
אפרת מוסקוביץ'

גם בפסח אפשר להכין גרנולה ביתית קלה וטעימה. כל כך טעימה שיש סיכוי שתאמצו אותה גם לשאר השנה

 
 
 
 
 

מצאתי את נשנוש הפסח המושלם! כשאתם מרגישים רעבים בחג (בוא נודה שזה קורה הרבה), ומתחשק לכם משהו משביע ועשיר בין הארוחות או כארוחת בוקר מזינה, גשו אל קופסת הגרנולה של פסח שהכינותם מראש ופנקו את עצמכם בקערית גרנולה של מצות מקורמלות עם אגוזים, שקדים, קוקוס, תמרים, דבלים ועוד מעדנים.

 

אם תוסיפו גם פירות טריים חתוכים אני בטוחה שלא תצטערו. מצוין לאכילה כחטיף או בתוספת יוגורט או חלב. זה טעים, זה קריספי, זה פשוט, רוצו להכין ותודו לי אחר כך.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 5-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

5 מצות


3/4 כוס אגוזי פקאן חתוכים


3/4 כוס שקדים קלופים פרוסים


1/2 כוס שבבי קוקוס טחון


1/4 כוס דבש או סילאן


2 כפות סוכר חום


1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה או 50 גרם שמן קוקוס


כפית קינמון


קמצוץ מלח ים או מלח רגיל


1/2 כוס דבלים (תאנים מיובשות) חתוכות


1/2 כוס תמרים מגולענים וחתוכים

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • בקערה גדולה שוברים את המצות לחתיכות בגודל מטבע של שקל בערך.
  • ממיסים יחד את הדבש, הסוכר והשומן במיקרוגל, מוסיפים לנוזל את האגוזים, השקדים, הקוקוס והקינמון ומערבבים. שופכים את העיסה על המצות, מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפיה בתבנית התנור הגדולה.
  • אופים במשך עשרים דקות, במהלך האפייה פותחים פעמיים את התנור ומערבבים את הגרנולה בכף, לאפייה אחידה.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את הדבלים והתמרים.
  • מצננים את הגרנולה, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

 

 
גרנולה לפסח
גרנולה לפסח צילום : אפרת מוסקוביץ'
 

מחפשים עוד מתכונים לפסח? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של אפרת , איך להרשים את חמותך.

 
עוד כתבות במדור איך להרשים את חמותך
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.