מימונה אחרת • ממתקים אסייתים לחג המתוק

 
אננס מטוגן
אננס מטוגן צילום: אפיק גבאי
 
עודכן 11:17 29/04/2016
מסעדות JAPAN JAPAN

רוצים לגוון קצת את שולחן המימונה שלכם? הממתקים האסייתים האלה יוסיפו המון צבע וטעם לחגיגה

 
 
 
 
 
גלידה מטוגנת
גלידה מטוגנת צילום : אפיק גבאי
 

גלידה מטוגנת

סוג מתכון: חלבי/פרווה (תלוי בגלידה)| זמן הכנה כולל: חצי שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

8 כדורי גלידה קפואה מאוד


חצי כוס קמח


חצי כפית סוכר


שמן לטיגון עמוק


1 כפית תמצית וניל


בקבוק בירה לבנה

 

אופן הכנה:

 

  • מכינים מבעוד מועד - 8 כדורי גלידה ומכניסים אותם להקפאה- חשוב מאוד שהגלידה תהיה קפואה מאוד.
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם הסוכר.
  • מוסיפים בירה עד קבלת עיסה חלקה ללא גושים לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי.
  • מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  • נועצים על קיסמים את כדורי הגלידה.
  • טובלים היטב בכל הכיוונים בבלילה המוכנה ומכניסים לשמן הרותח לטיגון עד שהבלילה זהובה.
  • מגישים מיד.

 

 

 
כדורי קוקוס בציפוי שוקולד
כדורי קוקוס בציפוי שוקולד צילום : אפיק גבאי
 
 

כדורי קוקוס בציפוי שוקולד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה כולל: שעה | 8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

לבלילה:
1 פחית חלב קוקוס או קרם קוקוס


50 גר חמאה


4 כוסות קוקוס טחון


200 גרם שוקולד לבן

 

לציפוי
300 גרם שוקולד מריר


2 כפות שמן לדילול השוקולד


100 גרם שוקולד לבן

 

 

אופן הכנה:

 

 

  • מרתיחים בסיר גדול קרם קוקוס או חלב קוקוס וחמאה.
  • מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים.
  • לאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה
  • יוצרים מהבלילה כדורים גדולים.
  • חוצים כל כדור לחצי מניחים על מגש ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה לפחות

 

 

לציפוי:

  • ממיסים את השוקולד בסיר.
  • מצפים את חצי הכדורים בציפוי השוקולד ומכניסים חזרה למקפיא למינימום רבע שעה לפני ההגשה.

 

 

 
סושי פירות בזיגוג שוקולד
סושי פירות בזיגוג שוקולד צילום : אפיק גבאי
 

סושי פירות בזיגוג שוקולד

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה כולל: שעה | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


1 קילו אורז סושי


500 מל' חומץ סושי


אננס


אפרסק


תותים


או כל פרי לבחירתכם


שוקולד מריר

 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול שמים 4 כוסות אורז עם 4 כוסות מים ומבשלים למשך 20 דקות.
  • לאחר שהאורז התבשל,מכינים קערה גדולה ושופכים אליה את האורז המבושל ואת החומץ.
  • מערבבים עד קבלת עיסה דביקה.
  • ממיסים את השוקולד בסיר קטן.
  • חותכים את הפירות לחתיכות דקות וארוכות.
  • על מחצלת גלגול סושי משטחים שכבה עבה של אורז.
  • מזלפים שוקולד על האורז עצמו ומסדרים את הפירות .
  • מגלגלים את הסושי בתנועות חזקות תוך שימת לב שהרול מהודק היטב.
  • מזלפים שוקולד מעל הרול המוכן.
  • חותכים את הרול לחצי.
  • מניחים את שני החצאים זה ליד זה וחותכים ל-4 עיגולים שווים בגודלם.
  • מניחים על צלחת ומקשטים בפירות.

 

 

 
אננס מטוגן
אננס מטוגן צילום : אפיק גבאי
 

אננס מטוגן

סוג מתכון: פרווה/חלבי | זמן הכנה כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 חתיכות אננס חתוך עגול


1 כוס קמח לבן


1 כוס קמח תופח


חצי כוס ביצים


1כוס חלב או מים


פקאן טחון


סירופ מייפל

 

אופן הכנה:

 

  • בקערה שמים את הקמח ביצים ואת החלב או המים מערבבים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה.
  • טובלים את האננס בבלילה.
  • ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
  • לקשט עם פקאן טחון גס ולזלף עם סירופ מייפל.

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.