נפנוף מוצלח: טיפים לצליית בשר ביום העצמאות

 
בשר בקר
בשר בקר צילום: volff - Fotolia.com
 
עודכן 13:00 09/05/2016

אומברטו טוקוס, השף של מסעדת קאזה דו ברזיל באילת, עם כל הטיפים שיהפכו את המנגל של יום העצמאות למוצלח במיוחד

 
 
 
 
 

 

כל צליית בשר טובה מתחילה אצל הקצב.

מאוד חשוב שתקנו ממישהו שאתם סומכים עליו שייתן לכם נתח מובחר, מיושן ומתאים לצלייה על הגריל. תכננו את סוגי הבשרים מראש והתאימו את הזמן כי חלק מהבשרים דורשים השרייה, טיפול והכנה מראש.

 


 

כמויות הבשר בצלייה על האש לרוב גדולות יותר מאשר בארוחה רגילה. תכננו כ 350-300 גרם בשר למבוגר ו-150 עד 200 גרם לילדים עד גיל 12.

 


 

ניתן להשרות את הבשר במרינדה אבל יש לייבש אותו לפני הנחתו על הגריל. מומלץ לנקות שאריות שומן רופפות על מנת שלא יטפטפו על הגחלים ויעלו להבות אש. בברזיל ממעיטים בתבלינים על מנת לשמר את טעמו הטבעי של הבשר ומומלץ לתבל את הבשר רק בפלפל גרוס ומלח גס לפני הנחתו על הגריל.

 


 

חשוב! מומלץ שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני הנחתו על הגריל. בשום מקרה אל תצלו בשר קפוא - המעטפת החיצונית שלו תישרף והמרכז לא יתבשל (הדבר חשוב במיוחד בצליית עופות).

 


 
 

בעת צליית נתחים רזים כמו פילה מומלץ לשמן את הרשת לפני ההנחה על מנת לצמצם את תופעת ההידבקות. בנוסף חשוב להקפיד לא לצלות יתר על המידה כי נתחים אלו חסרי שומן ומתקשים בצליית יתר.

 


 

את נתח האנטריקוט מניחים על הגריל ולא מתעסקים בו בתחילת הצלייה על מנת לאפשר לו להיסגר ולא להידבק לרשת. ניסיון להפוך או להזיז אותו מוקדם מדי יגרום לקריעת הסיבים. את הסטייק הופכים רק כשהוא מתחיל "להזיע" בצדו העליון. כאשר הוא "מזיע" גם בצד השני הגעתם לדרגת צלייה M. רוצים סטייק MW או WD? אל תשאירו עוד על האש אלא הכינו סטייקים מנתחים דקים יותר!

 


 

לאחר שהורדתם את הסטייק מהגריל מומלץ לתת לו לנוח מספר דקות לפני האכילה. ההמתנה הזו תעצים את טעמו של הסטייק ותאפשר פיזור נכון של המיצים בתוכו.

 


 

אצלנו בקאזה דו ברזיל נהוג לנצל את הגריל בתחילת התהליך ובסופו על מנת להכין שיפודי ירקות טעימים:
קלחי תירס: מרתיחים חצאי קלחי תירס, מורחים בחמאה, מפזרים מלח גס בנדיבות וצולים על האש עד לקבלת גוון שחום.
שיפודי עגבניות שרי וקוביות בצל: משפדים עגבניות שרי וקוביות בצל יחדיו על שיפוד, מתבלים בשמן זית, ומלח גס וצולים קלות עד השחמה.

 

 
השף אובמרטו טוקוס
השף אובמרטו טוקוס צילום : גליה אבירם
 
עוד כתבות במדור יום העצמאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.