אפשר גם אחרת: מנגל טבעוני ליום העצמאות

 
שיפודי ירקות
שיפודי ירקות צילום: http://tivonim-blog.co.il/
 
עודכן 10:05 01/05/2017
אוכל ורק אוכל

יום העצמאות כבר מזמן הפך למילה נרדפת ליום שעושים בו מנגל. אבל מה עושים הטבעונים שלא נוגעים בכלל בבשר? חגיגה: המבורגר מפטריות, שיפודי ירקות, סלט חצילים וסטייק פורטובלו

 
 
 
 
 

נושא הטבעונות כבר חצה מזמן את כותרת ה"טרנד" והפך לאורך חיים של מאות אלפי אנשים בארץ ובעולם. ההחלטה לא לאכול בשר ולא לצרוך מוצרים מן החי (כולל גבינות, ביצים ואפילו דבש) יצרה כוהני-מזון חדשים, עשרות בלוגים שממליצים על מתכונים חדשים ואינסוף הצעות איך להעשיר ולחדש את התפריט היומי. יום העצמאות ידוע כיום המנגל הלאומי; יום שבגללו כל רשתות המזון מתחרות בניהן מי ימכור את נתחי הבשר במחיר המשתלם ביותר. הטבעונים, לעומת זאת, החליטו שאפשר גם אחרת ושגם לבעלי החיים מגיעה עצמאות (ובחירה חופשית).

 

בשיתוף עם עמותת ויגן פרנדלי, בלוגרים טבעוניים מובילים ומתכונאים נבחרים אנחנו מציגים בפניכם הצעה למנגל טבעוני שאתם יכולים להכין בבית ולהראות למשפחה ולחברים שאפשר גם אחרת:

 

 

מלך המנגל: המבורגר פטריות וטמפה

צילום : קרן ביטון כהן
 
 

מי אמר שהמבורגר צריך להיות עשוי מבשר? מירב ברזילי מ"משק ברזילי" בתל-אביב תשמח שתכירו את הטמפה, מאכל שעשוי מסויה שעם התיבול הנכון יכול להפוך למעדן אמיתי. אף אחד לא מוותר על הקטשופ והחרדל, כן?

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חבילה טמפה (קונים בחנות טבע, נמצא בפריזר)


סלסלת פטריות שמפינון, פרוסות


1 בצל, פרוס דק


1 שן שום, פרוסה


2 תמרים מגולענים


צרור כוסברה או פטרוזיליה


3 כפות טחינה גולמית + 3 כפות מים


5 כפות פרורי לחם


מלח, פלפל


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחממים מחבת רחבה, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות.
  • מוסיפים את הפטריות ושן השום, מערבבים עם הבצל ומאדים כחמש דקות.
  • במקביל, טוחנים את הטמפה בעזרת מג'ימיקס או בלנדר מוט ידני.
  • מוסיפים לטמפה הטחונה את תערובת הבצל והפטריות, הכוסברה או הפטרוזיליה, התמרים, הטחינה, המלח והפלפל.
  • לאחר שהתערובת הופכת אחידה מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את פרורי הלחם.
  • לשים את כל התערובת עד אחידות ויוצרים קציצות המבורגרים שווים.
  • אם אתם רוצים: אפשר לקרוץ בעזרת רינגים ולקבל אחידות מוחלטת, או שאפשר פשוט להרטיב קצת את הידיים וליצור את הצורה ידנית.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הקציצות ומכניסים לתנור במשך 10-15 דקות עד שההמבורגר משחים.
  • מגישים עם חסה, בצל, מלפפון חמוץ ועגבנייה. כתוספת אפשר להנות מקטשום ורטבים טבעוניים שאוהבים.
 

שיפודי ירקות והצעה למרינדה מעניינת

צילום : http://tivonim-blog.co.il/
 

מקלות העץ המחודדים נועדו שישפדו אותם בחומרי-גלם טובים ומגוונים על-מנת שיצלו על האש ויקבלו טעמים חזקים של גריל. נופר מהבלוג "לא על החסה לבדה" מציעה רעיון נפלא לשיפודי ירקות צבעוניים ואופציה למרינדה נפלאה

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

2 קישואים ירוקים כהים/צהובים


1 בצל סגול


חופן עגבניות שרי


כל ירק אחר שאוהבים! (ירקות קשים עדיף לרכך קצת מראש)


סלסלת פטריות חורש ו/או שמפיניון - קטנות


 

אופן הכנה:

  • את הירקות אין צורך להכין מראש, רק חותכים ומשפדים.
  • על המנגל מברישים אותם במרינדה כמה פעמים תוך כדי צלייה, עד שהם מוכנים.
 

מרינדה לשיפודים

צילום : http://tivonim-blog.co.il/
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 5 דקות | יש להכין בהתאם לכמויות האוכל | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 כוס שמן זית


כמה שיני שום כתושות (במקרה הזה פרסתי גבעול של שום ירוק)


חופן נדיב מאוד של עלי טימין טרי


מלח לפי הטעם, אבל אני ממליצה לשים בנדיבות


קצת פלפל


קצת פפריקה מתוקה


1-2 כפות סילאן


 

אופן הכנה:

  • ערבבו היטב!
 

סלט חצילים ממכר

צילום : דניאל לילה
 

וכמובן שאי אפשר בלי תוספות, ואנחנו שמענו שאין מנגל בלי סלט חצילים. שי-לי ליפא מציגה את המתכון של דודה שרה היווניה לסלט חצילים ממכר וטעים

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

2 חצילים בינוניים


1 עגבנייה גדולה


1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (החלק הלבן והירוק)


1/4 כוס שמיר קצוץ דק


1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק


3 כפות שמן זית


2 כפות מיץ לימון


1 שן שום כתושה


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מכינים את החצילים: קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים.
  • מצננים 15-10 דקות, מסירים את הקליפה ומניחים את בשר החצילים במסננת כשעה כדי להיפטר מהנוזלים.
  • קוצצים גס את בשר החצילים ומעבירים לקערה.
  • מכינים את העגבנייה: חורצים איקס על העגבנייה ומניחים כדקה במים רותחים.
  • קולפים את העגבנייה, חוצים ומסלקים את הזרעים.
  • חותכים את בשר העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ומעבירים לקערה עם החציל.
  • משלימים את הכנת הסלט: מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים קר או בטמפמפרטורת החדר.
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
 

ולסיום: סטייק פורטובלו

צילום : http://tivonim-blog.co.il/
 

אומנם המילה "סטייק" היא סוג של אוקסימורון, אבל מה לא עושים כדי להרגיש חלק מהמנגל. כל מה שאתם צריכים לעשות זה למצוא את פטריות הפורטובלו הגדולות והעסיסיות ביותר, להטביע אותן במרינדה הטעימה (המתכון ממש למעלה) וישר להעלות לגריל. עוד מתכון נפלא של נופר מהבלוג "לא על החסה לבדה"

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

פטריות פורטבלו גדולות, בשרניות וטריות - כמספר הסועדים, או כמה שרוצים


המרינדה מהמתכון למעלה


 

אופן הכנה: 

  • את רגלי הפטריות מורידים.
  • מברישים אותן עם המרינדה משני הצדדים בנדיבות ומניחים על המנגל כשהחלק הפנימי (איפה שהיתה הרגל) כלפי מעלה.
  • אחרי כמה דקות הופכים, לעוד 2-3 דקות או עד שהפטריה מפסיקה להיות ספוגית והופכת לבשרנית.
  • חשוב לא להרוג אותן לגמרי, שלא יהפכו לסוליה או יצטמקו לגמרי!
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.