גאווה ישראלית: כל האוכל שהמציאו בישראל

 
פתיתים
פתיתים צילום: fotolia
 
עודכן 02:07 12/05/2016

לכבוד יום העצמאות הישראלי קבלו את המצעד של כל המאכלים שהומצאו כאן אצלנו, ויש פה הרבה יותר משקדי מרק

 
 
 
 
 

כולם יודעים ששקדי מרק הומצאו בישראל, אבל אילו עוד מאכלים הומצאו כאן אצלנו, במדינה הקטנה שלנו?

 

בואו להצביע ולהשפיע: מהו המאכל הכי ישראלי בעיניכם?

 

 

עגבניות שרי

 
עגבניות שרי
עגבניות שרי צילום : Sergiogen - Fotolia.com
 

אולי ההמצאה הישראלית הכי נפוצה בעולם, עגבניות שרי נמכרות היום בהמון מדינות, והן כולן פיתוח ישראלי שנעשה באוניברסיטה העברית ברחובות. כדי ליצור זן עגבניות שיתאים לאקלים הישראלי, יצרו צוות המדענים של הפקולטה לחקלאות באוניברסיטה הכלאה בין כמה זני עגבניה לעגבניית הבר הקטנה, וכך הגיעו לעגבניית השרי שכולנו מכירים ואוהבים ושענף הזרעים שלה מישראל נחשב לאחד מענפי הייצאו החשובים של החקלאות בארץ.

 

 

במבה

 
במבה
במבה צילום : fotolia
 
 

ידעתם שטעמו המקורי של חטיף הבמבה הפופולארי היה גבינה? טעם הגבינה לא כל כך הצליח עם תחילת שיווק הבמבה ב-1964, ושנה לאחר מכן נוספו ארבעה טעמים נוספים: בוטנים, גריל, תירס וקימל. כן, קימל! עוד שנה עברה, ורק טעם הבוטנים שכולנו מכירים שרד, והפך לחטיף הפופולארי ביותר בישראל.

 

 

פתיתים

 
פתיתים
פתיתים צילום : fotolia
 

את הפתיתים שכולנו אוהבים המציאו פה בכלל בתור תחליף לאורז בשנות הצנע. הפתיתים, שכונו אז "אורז בן גוריון", הפכו ללהיט בקרב ילדי ישראל, והם פופולאריים במיוחד עד היום, עם המון צורות קבועות וכאלה שמגיעות במהדורה מוגבלת. בשנים האחרונות הפכו הפתיתים ללהיט עולמי, והם מוגשים במסעדות יוקרתיות תחת השם "קוסקוס ישראלי". יש אפילו מי שמחשיב אותם בתור מאכל בריאות. מי היה מאמין?

 

גבינה צפתית

 
גבינה צפתית
גבינה צפתית צילום : חדשות 10 צילום מסך
 

את הגבינה הכי ישראלית, המציאו בצפת כבר בשנת 1840, במחלבת המאירי. מאז כבר מייצרים אותה בעוד המון מחלבות ישראליות, אבל כולן שומרות על המאפיינים המלוחים שלה ועל המרקם המיוחד. בהתחלה יוצרה הגבינה רק מחלב כבשים, אבל כיום כמעט כל הגבינות הצפתיות מיוצרות מחלב בקר.

 

 

מעורב ירושלמי

 
מעורב ירושלמי
מעורב ירושלמי צילום : גיל גוטקין
 

כבר כמעט 60 שנה שכמה סטייקיות ירושלמית מתווכחות ביניהן על זכות הראשונים למאכל הכל כך ירושלמי הזה, אבל אין לאף אחד ספק שהוא הומצא ברחוב אגריפס שליד השוק, בשנות השישים. המאכל שפעם הוכן רק מאיברים פנימיים אבל היום מכיל גם הרבה חזה עוף, ומתובל באופן די לא עדין עם המון כמון ולפעמים גם כורכום, הוא אחד מסימני ההיכר הכי בולטים של עיר הבירה שלנו.

 

 

שקדי מרק

 
שקדי מרק
שקדי מרק צילום : fotlia
 

ניסיתם פעם לתאר לחברים מחו"ל מה הם שקדי מרק? זה לא ממש פשוט. הגרסא הישראלית לקרוטונים הם מוצר ייחודי למדי, שאמנם עדיין לא צבר פופולאריות בעולם, אבל אין ילד, ובואו נודה על זה, גם מבוגרים, שלא אוהבים להוסיף אותם למרק שלהם, או סתם לנשנש אותם ישירות מהשקית.

 

 

ביסלי

 
ביסלי
ביסלי צילום : סטודיו אוסם
 

אם במבה היא מלכת החטיפים הישראלים, ביסלי הוא ללא ספק הנסיך שלה. החטיף הסופר פריך זה מיוצר כבר משנת 1975, כשבהתחלה היו קיימים רק שלושה טעמים: בצל, גריל ופלאפל. לא מעט אנשים חושבים שביסלי מיוצר מפסטה, בגלל שכל הצורות שלו מזכירות פסטה, אבל הוא בעצם מיוצר מהתחלה בפני עצמו, והסיבה ההיסטורית לצורות היא שבאותן שנים חברת אוסם היתה מייצרת בעיקר פסטות, ושאבה את ההשראה לצורות הביסלי משם.

 

 

שניצל עוף

 
שניצל
שניצל צילום : קרן ביטון כהן
 

השניצל הוא אמנם מאכל שהומצא באוסטריה, אבל שם הוא עשוי מבשר עגל, ומטוגן בחמאה. כשהגיע לארץ יחד עם העולים מאירופה, הוא הפך להיות מוכן מחזה עוף, וכך נולד המאכל הכי אהוב על ילדי ישראל. אין בית שלא מכינים בו שניצל עוף שכולם מחסלים, ואין כמעט מי שלא חושב שהשניצל של אמא שלו הוא השניצל הכי טעים בעולם.

 

אגב, גם שניצל התירס הוא המצאה ישראלית למהדרין, של חברת טבעול.

 

 

סביח

 
סביח
סביח צילום : אנטולי מיכאלו
 

הפלאפל הוא אולי נפוץ יותר ממנו, אבל בניגוד אליו, הסביח הוא המצאה ישראלית למהדרין, שהומצאה ברמת גן בשנת 1961. כמו הרבה מאכלי רחוב אחרים, לכל אחד יש את הגרסה האהובה עליו לפיתה עם החצילים המטוגנים, הביצה, התפוח אדמה והחומוס או הטחינה, ולא מעט קרבות ניטשים בוויכוחי "איפה הסביח הכי טעים".

 

 
עוד כתבות במדור יום העצמאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.