דג על מצע ירקות בתנור • מתכון מתוך סופר שי-לי

 
דג על מצע ירקות בתנור
דג על מצע ירקות בתנור צילום: נועם פריסמן
 
עודכן 10:22 16/05/2016
שי-לי ליפא

ארוחה שלמה, מהירה וטעימה: פילטים עסיסים של דג עם ירקות בתנור, שמכינים כמעט בלי עבודה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 דגי לברק קטנים, מפולטים ל-4 פילטים במשקל 100 גרם כל אחד


1/2 שקית (400 גרם) שעועית ירוקה עדינה קפואה


1 פלפל אדום גדול, חתוך בעובי 2 ס"מ


1 פלפל צהוב גדול, חתוך בעובי 2 ס"מ


1 בצל סגול, פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ


20 עגבניות שרי (מומלץ להשאיר אותן באשכולות)


1/3 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים


1/4 כוס יין לבן יבש


4 כפות שמן זית


תבלין שום עשבי תיבול


2 גבעולי תימין טרי


מלח גס ופלפל שחור גרוס


קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון


רבעי לימונים להגשה

 
 

אופן הכנה

  • מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים בתבנית שעועית ירוקה, פלפל אדום, פלפל צהוב, בצל סגול, עגבניות וזיתים, יוצקים יין לבן ו-2 כפות שמן זית, מתבלים בתבלין שום עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
  • אופים בתנור החם 20 דקות (אם אוהבים את הירקות יותר רכים אפשר לאפות עוד 5 דקות).
  • מניחים את הדגים על הירקות כשהעור כלפי מטה.
  • מפזרים על הדגים קליפת לימון, מזלפים את שאר שמן הזית ומתבלים בתבלין שום עשבי תיבול, מלח ופלפל.
  • מחזירים לתנור ואופים 12-10 דקות עד שהדגים מוכנים.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
עוד כתבות במדור סופר שי-לי - המתכונים המלאים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.