שילוב מנצח: עוגת שוקולד ובננות

 
עוגת בננות ושוקולד
עוגת בננות ושוקולד צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 10:03 18/05/2016
ליטל מאירי

עוגה שוקולדית רכה ועסיסית שמכינים בקלות ואין מי שלא יאהב אותה

 
 
 
 
 

יצביע מי שלא אוהב שוקולד ( ומי שלא אוהב, שיצא מהר- לפני שאני אראה...). אני מכורה לשוקולד, וכן, גם לקפה. בכלל- אוהבת מתוק וכל ביס משוקולד כלשהו, מעלה חיוך על שפתיי.

 

השילוב של שוקולד ובננה הוא מנצח ואני שילבתי אותם בעוגה טעימה, נימוחה, קלה להכנה ומנוקדת בחתיכות של בננה. לא צריכים ללכלך כלים רבים וכן יהיה לכם פתרון לבננות שמבשילות מהר בימים חמים אלו.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 50 דקות | 2 אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 

מצרכים

2 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה


3 בננות בשלות (לא, לא מצב של "דבש")


1 מיכל יוגורט 3% 200 מ"ל


200 מ"ל שוקולד למריחה (מודדים באותו מיכל של היוגורט). אני שמתי ממרח 'השחר'


1/3 כוס שמן קנולה


1/3 כוס כוס חלב


1/3 כוס דבש


2 ביצים בטמפ' החדר

 
 

אופן הכנה

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרסקים 2 בננות ומניחים בצד.
  • לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את היוגורט, את הבננות המעוכות, את השוקולד למריחה, את השמן, החלב והדבש. מערבבים לכדי עיסה אחידה.
  • לקערית ( או לכוס חד פעמית) שוברים את הביצים וטורפים. מוסיפים את הביצים לעיסה ומאחדים. לא לערבב יתר על המידה.
  • את הבננה שנשארה, חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים לעיסת העוגה. מקפלים את הבננה בעדינות לעיסת העוגה.
  • משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבלילה.
  • אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים עליו.
 

בשבוע שעבר ליטל הכינה קאפקייקס קוקוס וריבת שסק ליום העצמאות.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.