נשנושים למדורת ל"ג בעומר

 
לצד המדורה תאכלו תפוחי אדמה, מרשמלו, פיתות ובשרים
לצד המדורה תאכלו תפוחי אדמה, מרשמלו, פיתות ובשרים צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 09:41 19/05/2016

ממש עוד מעט יגיעו מדורות ל"ג בעומר. אספנו עבורכם מספר רעיונות לנשנושים טעימים במיוחד שאפשר להכין ליד (או בתוך) המדורה

 
 
 
 
 

ל"ג בעומר הוא היום ה-33 לספירת העומר (הימים שבין פסח לשבועות) והוא גם יום פטירתו של רבי שמעון בר יוחאי. רבבות עולים להילולה בקברו שבהר מרון בשירים, ריקודים והדלקת מדורות. בני השלוש מקיימים ליד הקבר את טקס החלאקה ו"מחליקים" (מקצצים) את שערותיהם למעט הפאות לראשונה בחייהם. בערב שמח זה מופסקים מנהגי האבלות, המאפיינים את ימי ספירת העומר, וניתנת האפשרות למאות זוגות לבוא בערב זה בברית הנישואין.

 

אחד מסמלי החג היותר בולטים הן מדורות הענק המתקיימות בכל פיסת אדמה פנויה והופכות את הרקיע לאפוף עשן. כל שביב עץ, ארון ישן או קרש תמים נאספים חיש מהר ומוצאים את דרכם אל בין הלהבות הקופחות. עולם הקולינריה, בדומה לכל חגי ישראל, לא פסח גם על חג זה ופינק אותו בשלל מאכלים המתאימים לבישול או אפייה על מדורה או אש חשופה.

 

מי בנינו לא מכיר מדורת ל"ג בעומר מסורתית הכוללת בשרים, סלטים, פיתות, מרשמלו משופד וכמובן תפוחי אדמה חמימים וטעימים שזה עתה נשלפו מהמדורה. כדי שהשהות לצד המדורה תהיה נעימה, מהנה והכי חשוב טעימה, אספנו עבורכם מספר מטעמים קלים ופשוטים להכנה שיהיו אהובים גם על הילדים.

 

תפוח אדמה ממולא

חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה בשני הצדדים לצורה קעורה וממלאים את תפוח האדמה על פי הטעם. ניתן לשבור לתוך תפוח האדמה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה). אפשרות נוספת היא להוסיף לביצה או בלעדיה מרכיבים שונים לפי הטעם כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל וכדומה. מצמידים את שני צידי תפוח האדמה, עוטפים היטב בנייר כסף וזורקים למדורה. כעבור שעה מוציאים את תפוחי האדמה מהמדורה ומתענגים על הטעם. 

 

 
מלאו את תפוחי האדמה כיד הדימיון
מלאו את תפוחי האדמה כיד הדימיון צילום : Getty Images / אימג'בנק, flickr by vigilant20
 

לחם אינדיאני

מכינים עם הילדים בצק ומגלגלים אותו על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה. את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכדומה. מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

 

סלט פירות חם מהמדורה

מכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות או פלחים, מוסיפים דבש, סילאן או פירות יבשים כמו צימוקים, דבלים, משמש, שזיפים וכדומה. מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות ומערבבים מידי פעם. מפזרים אגוזים, שוקולד ופירות יער ומגישים בתוספת גלידת וניל.

 

פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב  

משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהביא מוכן למדורה) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס ואוכלים בהנאה מרובה.

 

 
מרשמלו ותותים על האש
מרשמלו ותותים על האש צילום : Getty Images, / אימאג'בנק flickr by dee_gee
 

לחם פוקצ'ה עם תוספות

מכינים עם הילדים מבעוד מועד בצק לפוקצ'ה (קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושרים, לשים, מתפיחים תחת מגבת עד שמכפיל את נפחו). יוצרים מהבצק עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או עם הידיים לצורה אליפטית ומניחים תוספות לפי הטעם: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים את הפיתות על סאג' מעל המדורה עד שבצק מתחיל להשחים. אפשר להכין באותו אופן גם פיצה- מורחים על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, מפזרים גבינה וזיתים ומניחים על הסאג'.

 

המידע באדיבות השף יפתח צפריר.

 

מחפשים עוד מתכונים לל"ג בעומר? נסו את אלה:

4 מתכוני סלט חצילים

עוגת פקאן

סלטים לצד הבשר

עוגת שוקולד צ'יפס

מדריך המנגל המלא

בראוניז שוקולד

פיתות ביתיות

 

 
 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.