עוגת אננס לשבועות

 
עוגת אננס לשבועות
עוגת אננס לשבועות צילום: ליטל מאירי
 
עודכן 13:29 01/06/2016
ליטל מאירי

מי אמר שבשבועות צריך לאכול רק עוגות גבינה? עוגת אננס עסיסית, עם יוגורט שגם הופך אותה למתאימה לחג וגם הופך אותה לטעימה במיוחד

 
 
 
 
 

חג שבועות הוא החג שלי. החג האהוב עליי מכל. אני צמחונית, אוהבת מאכלי גבינות וכל מה שקשור בחלב ומוצריו. אפייה לשבועות היא הנאה אף רבה יותר מאפייה רגילה. ואני אוהבת להיות קצת שונה ולא ללכת בתלם, אז העוגה הזו לא מכילה גבינה! עוגת אננס חלבית עם קרם וניל וקליפות הדרים מסוכרות- ולא תאמינו שלא צריך גבינה על מנת להכין אותה.


הכנתי עוגה נהדרת, נימוחה וטעימה לשבועות. היא מכילה יוגורט בטעם אננס שהופך את המרקם וטעמה של העוגה למשהו מיוחד שעדיין לא אכלתם. היא מפתיעה בטעמה ותהא נפלאה עוד יותר אם תחצו אותה ותמלאו אותה בקרם וניל נפלא!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

קופסת שימורים קטנה של חתיכות אננס ( 227 גרם)


חצי כוס עם סירופ האננס המשומר (מתוך הקופסא)


2 כוסות קמח רגיל


חצי כוס קמח שקדים


חצי שקיק אבקת אפייה (5 גרם)


1 כוס סוכר לבן


שליש כוס שמן קנולה


מיכל קטן שמנת לבישול 10% של תנובה


1 מיכל יוגורט 500 גרם -פרילי אננס של תנובה


שליש כוס חלב


רבע כפית אגוז מוסקט


3 ביצים בטמפ' החדר


קופסה של קליפות הדרים מסוכרות ( נימצא בסופרים במיכל פלסטיק קטן)

 

לקרם:
מיכל שמנת להקצפה 38%


שקיק אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

 
 

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסננים את סירופ האננס מקופסת שימורים אחת (זה יוצא חצי כוס). שומרים בצד.
  • חותכים את האננס לחתיכות קטנות.
  • לקערה מנפים את הקמח ומוסיפים את קמח השקדים, את אבקת האפייה ואת הסוכר. מערבבים קלות.
  • אחד אחר השני מוסיפים את החומרים הרטובים לקערה: השמן וסירופ האננס המשומר, השמנת לבישול ויוגורט- פרילי האננס והחלב. מערבבים את הכל היטב עד שלא יהיו גושים של קמח.
  • שוברים את הביצים לקערה נפרדת ומערבבים אותן.
  • מוסיפים את אבקת אגוז המוסקט, את חתיכות האננס המשומר ואת הביצים.
  • מוסיפים לבלילה מעט מהקליפות המסוכרות.
  • שופכים את הבלילה לתבניות ולפני הכניסה לתנור שמים מעל קליפות הדרים מסוכרות.
  • אופים כ-40 מעלות עד שהעוגה שחומה רק מעט, אך יציבה. מצננים היטב.
  • לאחר הצינון- חוצים את העוגה לרוחב עם סכין ארוכה וחדה כדי למלא את תוכנה בקרם וניל. יש להיזהר בחיתוך שכן העוגה מעט רכה.
  • מכינים קרם וניל ע"י הקצפת האינסטנט פודינג עם השמנת להקצפה לקצב יציב אך לא קשה.
  • מורחים את הקרם בתוך העוגה וסוגרים מעליו את החלק העליון של העוגה.
  • מורחים קרם בשוליי העוגה. מקשטים בפלחי אננס ובחתיכות קליפות הדרים מסוכרות.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת סחלב.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
עוד כתבות במדור א'-ב' של עוגה בחושה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.