הכי שבועות: גביניות ביתיות

 
גביניות
גביניות צילום: אפרת מוסקוביץ'
 
עודכן 08:56 02/06/2016
אפרת מוסקוביץ'

מי לא אוהב גביניות? במיוחד לשבועות, אפרת מוסקוביץ' חושפת את המתכון המושלם לגביניות של חמותה. מאפה שמרים רך ושמנמן במילוי גבינה מתקתקה

 
 
 
 
 

שבועות שאני מחכה לחג הזה. עוגות גבינה וקינוחים חלביים פוסעים בכרמים, כוח נשי מתחבל תחבולות בגורן, פרחים, שיבולים ודובדבנים מחוללים בשדות - רומנטיקה במיטבה. הדמות המרכזית בחג היא החמות וגיבורת העל היא הכלה, שמסורה לפרויקט של המשפחה מעל הכל.

 

היש חג מתאים מזה להציג את המתכון האהוב ביותר של חמותי, גביניות? לא שאני מנסה להרשים או משהו... פשוט אין כמו הגביניות של חמותי. עמך עמי, מתכונך מתכוני כמו שאומרים.

 

אין שבועות בלי גביניות המכונות בוחטות ואין בוחטות בלי קריאות עידוד והערצה של בני המשפחה: "סבתא, איזה בוחטות יצאו לך!"

 

מאפה שמרים רך, שמנמן, מתוק וגדול, כי אצל הרומנים, ביהלומים ובבוחטות - הגודל כן קובע.

 

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות (כולל התפחה) | 24 גביניות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

חצי קילו קמח


חצי שקית שמרית (25 גרם)


2 כפות סוכר


2 שליש כוס מים פושרים


2 ביצים


200 גרם חמאה רכה


קורט מלח

 

למילוי:

חבילת גבינת כנען (250 גרם)


חצי חבילת גבינה לבנה 5% (125 גרם)


2 כפות קורנפלור או קמח


ביצה


2 סוכר וניל


שליש כוס סוכר

 

לציפוי:

חלמון ביצה


גבישי סוכר, להשיג בחנויות המתמחות במוצרים לאפיה (לא חובה, אבל מפנק כל מאפה שמרים מתוק)

 

לרוטב:

גביע קוטג'


גביע שמנת או לבן או אשל


קורט מלח

 

 
 

אופן הכנה

 

  • מניחים בקערת המערבל את הקמח והשמרית ומערבלים במהירות נמוכה.
  • מרככים במיקרוגל את חבילת החמאה בתוך קערה בינונית, מוסיפים לחמאה הרכה את המים על מנת שהנוזל לא יהיה חם, שלא יפגע בשמרים, ומוסיפים לתערובת שבקערת המערבל.
  • מוסיפים את הביצים והסוכר, מערבלים שתי דקות במהירות נמוכה.
  • מוסיפים קורט מלח ולשים עוד חמש דקות במהירות נמוכה.
  • מניחים את הבצק מכוסה עד שיכפיל את נפחו (כשעתיים).
  • מערבבים את חומרי המלית בקערה בינונית.
  • לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולרפד שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  • מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק עד לעובי חצי סנטימטר וחותכים את העלה לריבועים בגודל של כ-10×10 סנטימטרים.
  • מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע וסוגרים כל ריבוע לצורת מעטפה תוך הצמדת הפינות המרוחקות זו מזו ומעליהן מחברים את שתי הפינות הנותרות זו לזו.
  • מומלץ לצבוט את הפינות היטב יחד על מנת שלא ייפתחו באפייה.
  • מניחים את הגביניות בתבניות ומושחים בחלמון ביצה מהול בכף מים. אם רוצים מפזרים מעט סוכר גבישי מעל.
  • אופים כ-25 דקות עד להשחמה.
  • מגישים חם עם רוטב לטבילת הגביניות, למעוניינים.

 

 

 
גביניות
גביניות צילום : אפרת מוסקוביץ'
 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של אפרת , איך להרשים את חמותך.

 
עוד כתבות במדור איך להרשים את חמותך
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.