ליד הגבינות: מתכון לגריסיני ביתי

 
גריסיני
גריסיני צילום: יח"צ
 
עודכן 09:48 06/06/2016
שף קונדיטור עופר גל, בוטיק סנטרל

מה מגישים לצד הגבינות בחג השבועות? קונדיטורית בוטיק סנטרל חושפת את המתכון לגריסיני הממכרים שלה, שכל אחד יכול להכין בבית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים ו-10 דקות | כ-80 מקלות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

גרם קמח לבן


300 מ"ל מים


30 גרם שמן זית


30 גרם דבש


15 גרם שמרים טריים


10 גרם מלח


10 גרם כוסברה יבשה


3 גרם שום טרי כתוש


מעט טימין טרי


לציפוי:
100 גרם גבינה קשה מגוררת (פרמז'ן, צהובה)


30 גרם גרעיני חמניות


30 גרם גרעיני דלעת


30 גרם שומשום


20 גרם מלח ים אטלנטי


2 ביצים

 
 

אופן הכנה

 

  • קוצצים את הטימין.
  • ממיסים את השמרים והדבש במעט מהמים במתכון.
  • לשים במיקסר את הקמח, השמרים, שמן הזית, המלח, השום, התבלינים והמים לבצק אחיד. את המים כדאי להוסיף בשני שלבים: תחילה את רובם ובמידת הצורך להשלים בסוף אם הבצק מרגיש קשה מדי.
  • חותכים את הבצק לשלושה חלקים.
  • מרדדים כל שליש בצק לעלה דק בגודל 30x40 ס"מ.
  • גוררים את הגבינה בפומפיה דקה.
  • קוצצים את גרעיני החמניות והדלעת ושומרים בנפרד.
  • מפזרים את הגבינה על הבצק.
  • מורחים את כל חלקי הבצק במעט ביצה ומפזרים על חלק אחד את תערובת הגרעינים, על חלק אחר - שומשום ועל החלק הנותר - מלח אטלנטי.
  • בעזרת הגלגלת וסרגל מתכת, חותכים אצבעות ברוחב 1 ס"מ ומסדרים במרווחים על תבניות עם נייר אפייה.
  • מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20 דקות ועד שהמקלות מקבלים גוון חום בהיר.
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות וממשיכים לאפות עוד 30 דקות.

 

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? לחצו כאן.

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.