מתכון לגוז'ארים - פחזניות צרפתיות מלוחות

 
גוז'ארים - הגרסה הצרפתית לפחזניות
גוז'ארים - הגרסה הצרפתית לפחזניות צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:06 10/06/2016
ישראל אהרוני

ישראל אהרוני עם הנשנוש הצרפתי המושלם: גוז'ארים - פחזניות צרפתיות מלוחות ועשירות עם המון גבינה, שאפשר להגיש לצד סלט ירוק ברוטב ויניגרט

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כמות: כ- 12 גוז'ארים | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:


1/2 1 כוסות קמח


1/2 1 כוסות מים


150 גרם חמאה


4 ביצים


3/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק


מעט אגוז מוסקט


מלח, פלפל


 

 

אופן הכנה:

  • שמים בסיר את המים והחמאה ומבשלים עד רתיחה.
  • מוסיפים את הקמח, בבת אחת, ומבשלים תוך כדי ערבוב תמידי כשתי דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
  • נותנים לבצק להתקרר מספר דקות ומעבירים אותו לקערת המיקסר.
  • מוסיפים תוך כדי ערבול למיקסר את הביצים אחת-אחת (לא מוסיפים את הביצה הבאה עד שזו שלפני לא נבלעת).
  • מוסיפים לבצק את גבינת הפרמזן ומערבלים קצת.
  • מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל ונותנים לבצק עוד ערבול קל.
  • מעבירים את הבצק לשקית זילוף.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה. מזליפים פחניות על הנייר.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

 

 
סלט חסה ופטריות
סלט חסה ופטריות צילום : קרן ביטון כהן
 

סלט חסה ופטריות בויניגרט סויה-ג'ינג'ר

 

מצרכים:


3-4 סוגי חסה ועלים


10 פטריות שמפיניון טריות


1/3 כוס אגוזי קשיו שופרסל


 

לרוטב:


3 כפות שמן זית


2 כפות סויה יאמאסה


3 כפות לימון


כמות נדיבה של ג'ינג'ר


2 שיני שום כתושות


מעט צ'ילי חריף


 

 

אופן הכנה:

 

  • מערבבים את חומר הרוטב.
  • מורידים את רגלי הפטריות ופורסים אותן.
  • מערבבים את העלים והחסה עם הפטריות.
  • קולים את הקשיו 3-4 דקות על מחבת יבשה וקוצצים אותום גס.
  • יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ושופכים את הקשיו מלמעלה.
  • מגישים לצד הגוז'ארים.

 

רוצים לראות איך אהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מהתכנית:

ביף בורגיניון

בצק עלים עם קרם לימון ותותים

 
עוד כתבות במדור אוכלים את היורו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.