קיש עגבניות שרי לשבועות

 
קיש עגבניות לשבועות
קיש עגבניות לשבועות צילום: סער מור
 
עודכן 11:26 10/06/2016
המטבח של טוביה

הקיש הכי קלאסי שיש: בצק פריך וחמאתי ומלית עגבניות שרי עסיסית. חגיגה אמיתית לשבועות

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית קיש 24/26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים

לקלתית:
200 גרם קמח לבן (1.5 כוסות) או 100 גרם קמח לבן (3/4 כוס) + 100 גרם קמח כוסמין (3/4 כוס)


100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות


2 חלמונים


2 כפות מים קרים


קורט מלח


רבע כפית פלפל שחור גרוס דק


חצי כפית עלי קורנית (טימין) טריים

 

למלית:
סלסלת עגבניות שרי בשלות עם הגבעול


כדור מוצרלה גדול


רבע כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

 

לרוייאל:
250 גרם שמנת מתוקה 38%


גביע שמנת חמוצה 15%


3 ביצים/ 6 חלמונים


כף שטוחה קמח


פלפל שחור, מלח ומוסקט טרי מגורד, שן שום מרוסקת לממרח

 

 
 

אופן הכנה

מכינים את הרוייאל:

 

  • לערבב היטב במטרפה את השמנות, קמח והביצים. לתבל ולתקן את הטעם לפי הצורך.
  • מעבירים דרך מסננת צפופה מאוד. שומרים בקירור עד לשימוש.

 

 

מכינים את הבצק:

 

  • במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, חמאה ומלח, עד לקבלת מרקם של חול.
  • מוסיפים את החלמונים ובמידת הצורך מוסיפים את המים.
  • מעבדים עד שנוצר כדור בצק אחיד. את הפלפל השחור ועלי הקורנית מוסיפים ברגע שמתחיל להיוצר כדור.
  • משטחים את הבצק על משטח העבודה בעדינות ומשתדלים שלא לחמם את הבצק. עוטפים בניילון ומקררים כשעה לפחות.
  • מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח לעובי 3 מילימטר. מרפדים תבנית קיש ומחזירים למקפיא.
מרכיבים את הקיש:
  • מניחים את הקלתית הקפואה על תבנית קשיחה.
  • מפזרים בתוך הקלתית את גבינת הפרמז'ן המגורדת.
  • מוזגים את הרואייל עד לחצי מגובה הקלתית.
  • ממקמים את גבעול עגבניות השרי במרכז ולהוסיף עגבניות בודדות ושלמות מסביב. העגבניות והגבעול צריכים לבצבץ מהרוייאל.
  • קורעים את כדור המוצרלה לרצועות ופרורים ולמקם אותם בין העגבניות כדי לייצב אותן ברוייאל.
  • מכיניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
  • לאחר 10 דקות מנמיכים את החום ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות בערך עוד 20-25 דקות, עד השחמה ומרכז יציב.
  • מצננים היטב על רשת.

ניתן להכין את הקיש מראש, לצנן ולהקפיא. ערב לפני ההגשה להוציא מהמקפיא למקרר. שלוש שעות לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהשאיר במקום חמים. לפני ההגשה להכניס לתנור בחום 80 מעלות לחצי שעה. הקיש טעים כשהוא חמים, קרוב לטמפרטורת החדר.

 

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? לחצו כאן.

 

המתכון באדיבות סער מור רכז מקצועי מ"המטבח של טוביה". "המטבח של טוביה" הינו קורס הכשרה לתעסוקה במקצועות המטבח עבור מתמודדים עם מגבלה נפשית מעמותת אנוש ובנוסף קייטרינג חלבי מקצועי המופעל כולו על ידי מתמודדים בסניף רמת גן של העמותה.

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.