מתכון לצ'ורוס ספרדי

 
מי לא אוהב צ'ורוס?
מי לא אוהב צ'ורוס? צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 09:55 13/06/2016
אורן גירון

לכבוד המשחק של ספרד מול צ'כיה ביורו 2016, קבלו מתכון לצ'ורוס, ה"סופגנייה" הספרדית האהובה מכל

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 30 צ'ורוס | רמת קושי: בינוני |

 

מצרכים:

 

80 גרם חמאה


300 מ"ל מים


2 גרם מלח


80 גרם סוכר


175 גרם קמח


4 ביצים


שמן לטיגון עמוק


לציפוי: סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו


 

 

אופן הכנה:

  • שמים בסיר קטן את החמאה, המלח הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • ממלאים שק זילוף בתערובת.
  • מותחים מעל הסיר חוט שפגאט בין שתי הידיות שלו, על מנת לקבל צ'ורוס אחידים ויפים.
  • מזלפים את הצ'ורוס לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח.
  • מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הסופגניות.
  • מעבירים מיד למגש עם סוכר וקינמון, מגלגלים עד שהצ'ורוס מכוסים ומגישים חם.
  • ניתן להגיש גם עם כוס שוקו סמיך.

 

 
כל לחיצה של הבצק דרך שק הזילוף אל תוך השמן ניתן לחתוך עם החוט
כל לחיצה של הבצק דרך שק הזילוף אל תוך השמן ניתן לחתוך עם החוט צילום : קרן ביטון כהן
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכלים את היורו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.