חגיגה רומנית: קבב רומני עם רוטב שום

 
קבב רומני מנתחי בשר מובחרים
קבב רומני מנתחי בשר מובחרים צילום: יח"צ
 
עודכן 11:44 15/06/2016

לכבוד המשחק של רומניה מול שוויץ, קבלו הישר מהמטבח הרומני - קבב עסיסי עם רוטב שום שהולך נהדר לצד פלחי תפוחי אדמה בתנור

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לקבב:

1 ק"ג בשר צוואר טרי

500 גרם בשר שפונדרה טחון דק

שיני שום מחצי ראש שום, מנוקות וכתושות

כף פלפל שחור טחון

כף מלח

30 גרם סודה לשתיה

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את הבשר טחינה גסה (ניתן לבקש מהקצב).
  • מוסיפים את השום, הפלפל, המלח והסודה ומערבבים.
  • מעבירים למיקסר ומערבבים באמצעות וו לישה במשך כרבע שעה.
  • מעבירים למקרר למספר שעות.

 

מצרכים לרוטב השום:

שיני שום משני ראשי שום, מנוקות וכתושות

רבע כוס מי סודה

רבע כוס חלב (או שמנת צמחית)

4 כפות חומץ טבעי

מלח לפי הטעם

  • מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד להגשה.

 

הכנת המנה:

  • מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
  • צרים באמצעות ידיים רטובות קציצות מהבשר וצולים על גריל פחמים או מחבת חמה מאוד משני הצדדים, עד שהבשר עשוי עד למרכז הקציצה.
  • מגישים מיד עם רוטב השום.

 

עוד מתכוני בשר מעולים:

רולדת בשר עם פטריות

ביסוני מלאווח עם נקניקיות

מתכון למפרום

מתכון לחמין - צ'ולנט

גלילות חזה עוף ממולאות

שיפודי נקניקיות לילדים

כרובית במילוי בשר טחון

שיפודי בשר עם פירה כרובית

 
עוד כתבות במדור אוכלים את היורו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.