גול גרמני: פרעצל קלאסי

 
טעים ליד בירה צוננת. פרעצל
טעים ליד בירה צוננת. פרעצל צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 16:33 16/06/2016
דניאל זך

קראנצ'י וזהוב מבחוץ, רך ונימוח מבפנים - השף דניאל זך חולק איתנו מתכון קלאסי ומנצח למאפה הגרמני המפורסם: פרעצל לכבוד משחק הכדורגל בין גרמניה לפולין

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 50 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי14 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

1 ק"ג קמח לבן


8 גרם (3 כפיות) שמרים יבשים


20 גרם (2 כפות) סוכר


550 מ"ל (2 ורבע כוסות) מים קרים


35 גרם (1/3 חבילה) חמאה מומסת


10 גרם (2 כפיות) מלח


60 גרם אבקת סודה לשתייה


1 ליטר מים פושרים


1/4 כוס מלח גס


 

אופן הכנה:

  • שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות.
  • מוסיפים את החמאה ואת המלח, מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 9 דקות.
  • מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר למשך כ-30 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-16-12 חתיכות.
  • מגלגלים כל חתיכה לנקניק שהקצוות שלו דקים והמרכז שמנמן ויוצרים ממנו צורת ברצעל (בייגלה או הספרה 8).
  • שמים את הפרצלים בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומניחים לתפיחה 30 דקות.
  • מערבבים את אבקת הסודה עם המים הפושרים ומשהים עד שהסודה נמסה לגמרי.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • טובלים את הפרצלים בזהירות במשרה ומניחים חזרה בתבנית.
  • מפזרים עליהם מעט מלח גס וחורצים בכל אחד מהם חריץ.
  • אופים כ-14 דקות, עד שהברעצלים שחומים יפה.
  • מצננים מעט לפני ההגשה.

 

 

המתכון באדיבות השף דניאל זך.


מחפשים עוד מתכוני לחמים ומאפים? נסו את אלה:

חלת שבת ללא קליעה

גביניות קטנות וממכרות

שבלולי גבינה וירקות

 
עוד כתבות במדור אוכלים את היורו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.